avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzarea - Cumpararea On Line De Produse Noi/Second ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzarea - Cumpararea On Line De Produse Noi/Second Hand Intre Persoane Fizice

Va salut!

Expun spre dezbatere situatia neclara pentru mine, in care ma gasesc de foarte multa vreme privind achizitia si vanzarea de produse (in special a celor electronice) intre mine ca si persoana fizica si alte persoane fizice, pe platforme on line precum: okazii.ro, olx.ro, tocmai.ro, s.a.m.d.

Situatia actuala:
• Eu, persoana fizica, derulez procese de achizitie de produse noi sau second hand cu sau fara acte de provenienta de la alte persoane fizice care isi expun anunturile in mediul on line pentru care nu primesc bon, factura si pentru care nu se incheie niciun contract comercial.
• Eu, persoana fizica, vand, cu scop oneros, fara a elibera vreun act sau fara a incheia vreun contract, produsele achizitionate mai sus. In cazul in care produsul a fost cumparat insotit de factura/certificat de garantie initial, acestea doar le transfer cumparatorului.

Intrebari:
• Sub incidenta carei legi ma situez?
• Exista vreun plafon dincolo de care activitatea mea se incadreaza ca fapta de comert si daca da, cum as putea intra in legalitate? La ce suma/numar de produse/numar de tranzactii ar trebui sa ma limitez?
• Am dreptul sa detin un numar de astfel de produse pentru care nu posed acte de provenienta si nici nu le pot justifica?

Toate cele mentionate mai sus se intampla si sub imboldul reclamelor din mass-media de tipul "pui anunt foarte usor si gasesti cumparator - olx.ro" sau "vinzi si cumpreri, simplu si rapid - tocmai.ro".

Astept cu foarte mare interes raspunsul vostru!

"Noi urmarim, sa nu fim urmariti.."
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
1n$4n3, utilizator
Cel mai recent răspuns: 1n$4n3 , utilizator 12:16, 16 Februarie 2015
Vreo veste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare de bunuri sh pe firma ZeTcs21 ZeTcs21 Buna ziua, Detin o colectie de peste 500 de jocuri pentru diverse console. Din acest motiv m-am decis sa deschid un magazin online. Pe langa jocurile ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa deschid un srl cu vanzarea online. Grundy Grundy Buna ziua , intentionez sa deschid un SRL , iar vanzarea sa fie exsclusiv online . Site-ul va fi specializat pe vanzarea de colectionabile / pop culture ( ... (vezi toată discuția)
Tva pentru produsele comandate on-line in tari non ue stean_cel_mare_54 stean_cel_mare_54 As vrea sa stiu daca sunt obligat la plata TVA pentru produse comandate on-line in Corea de Sud cu o valoare sub 150 Euro. Este vorba de un album audio cu ... (vezi toată discuția)