avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme teren agricol

Detin o suprafata agricola in extravilan. Am titlu de proprietate dar nu am cadastru pentru ca in regiunea respectiva cand m-am interesat mi s-a spus ca pentru moment nu se fac intabulari.
In prezent terenul e exploatat de o ruda. Acum i-am cerut sa incheiem contract de arenda, asa cum am auzit ca s-a stabilit de curand prin lege.
Mi-a spus ca "50 de arii" din teren au fost vandute unui strain de primaria localitatii in cadrul unui suprafete mai mari. Nu am fost informati decat acum cand am cerut sa incheiem contractul de arenda.
Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 11:56, 21 Octombrie 2012
Sunteti proprietar, si pentru a dobandi si posesia terenului trebuie sa promovati actiune in revendicarea terenului. Daca pe o portiune din teren s-a incheiat un act de vanzare-cumparare de catre altcineva, in ciuda faptului ca dvs. sunteti proprietar, acel act va fi lovit de nulitate absoluta pentru vanzarea lucrului altuia.
Faceti o actiune in instanta prin care va revendicati terenul de la neproprietar, avand in vedere ca dvs detineati titlu de proprietate si erati singurul care i-ati fi putut vinde valabil terenul. Nu poti vinde un lucru ce nu e al tau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare respinsa pentru teren dat in arenda Dan Mihai Dan Mihai Buna seara,ma numesc Mihai Dan si am o problema mai deosebita,va rog sa imi raspundeti daca puteti: In 1994,tatal meu,Mihai Gh Ioan,i-a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea razvan1990 razvan1990 Parinti mei au achizitionat acum 28 de ani un teren intravilan in suprafata de aproximativ 5000mp pe care era construita o casa si aproximativ 20000mp teren ... (vezi toată discuția)
Vinzare teren morosanucarmen morosanucarmen Eu am Titlul de Propietate eliberat in 1991pentru suprafata de 1 ha (o ruda de-a mea s-a ocupat de obtinerea acestui titlu pentru ca eu nu eram in tara). In ... (vezi toată discuția)