avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare respinsa pentru teren dat in arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare respinsa pentru teren dat in arenda

Buna seara,ma numesc Mihai Dan si am o problema mai deosebita,va rog sa imi raspundeti daca puteti:
In 1994,tatal meu,Mihai Gh Ioan,i-a dat in arenda,1,8 ha unui vice-primar la vremea aceea.In 1996,tatal meu,Ioan a decedat.Eu nefiind in tara,nu a avut cine sa se ocupe in legatura cu terenul;
Mentionez ca am titlul de proprietate,schita cadastrala,carte funciara pe numele meu ,intabulat terenul,de asemenea,tot eu platesc impozitul pe teren,iar el nu vrea sa imi restituie imobilul deoarece,justifica faptul ca ar fi cumparat terenul de la tatal meu ,Ioan cu hartie de mana,de fapt doua hartii de mana false:una scrisa si una batuta la masina,pe nici una dintre ele nu este semnatura tatalui meu.
L-am dat in judecata(actiune in revendicare),dar instanta din municipiul de resedinta,mi-a respins actiunea in revendicare,mi se pare absurd cu toata documentatia si actele care le detin autentice la notar,mi s-a respins actiunea.
Dumneavoastra ce parere aveti?Cum a judecat aceasta doamna judecator din municipiul meu de resedinta?
Cel mai recent răspuns: Dan Mihai , utilizator 09:31, 20 Ianuarie 2010
interesant ar fi sa ne spuneti motivele pentru care instanta v-a respins actiunea
Dvs. dupa cate am inteles, sunteti adevaratul proprietar al terenului. D-na judecator pe buna dreptate a respins actiunea deoarece dvs fiind adevaratul proprietar nu aveati ce sa revendicati de la posesorul terenului ( fostul viceprimar), acesta neavand decat o simpla chitanta de mana, actiunea ramanand fara obiect.
cine nu traieste in romania nu stie ce inseamna justitia. epitetele pentru caracterizarea celei de-a treia puteri in stat nu s-au inventat inca... trechind la lucruri serioase, inyeleg din cele poatate ca terenul in litigiu este proprietatea dv. avind toate documentele legale care sa va ateste dreptul de proprietate. se pune problema datei la care s-a facut asa zisa vinzare. daca data este ulterioara plecarii dv. din tara si actele erau corecte la acea data se vorbeste de vinzarea bunului altuia. in acest caz tatal dv. nu avea abilitatea nici macar sa-l de-a in arenda(asta numai daca n-a avut o procura in acest sens) dar sa-l vinda... nici atit. in cazul in care vinzarea s-ar fi facut actiunea trebuia sa urmeze procedura in fata notarului public si in nici un caz vinzarea prin act de mina, chitanta, etc. sfatul meu in acest caz este sa declarati in termen apelul, urmind sa va inscrieti in fals cu documentele prezentate de asa zisul cumparator(viceprimarul). o alta cale de urmat ar fi sa sesizati parchetul cu privire la actele de mina prezentate de catre oponentul dv. in instanta
Domnilor avocati,va multumesc din suflet pentru ca mi-ati raspuns,am uitat sa precizez ca paratul in acelasi proces cu mine m-a dat si el in judecata pe reconventional,iar instanta mi-a respins actiunea in revendicare si i-a admis reconventional paratului.Ultimul termen l-am avut pe data de 2 decembrie,am ramas in pronuntare,dar nu am primit hotararea nici pana astazi,astept sa vedem ce justifica aceasta doamna judecator.Va multumesc!
Dan Mihai, esti proprietar! Asa cum ai expus situatia, actiunea in revendicare ti-a fost respinsa pentru ca, de fapt si de drept erai proprietar in ceea ce ai dobandit si s-a inregistrat ca drept de proprietate dupa decesul tatalui! Altceva, ce trebuie sa mai afli?

Alte discuții în legătură

Pamant dat in arenda Dan Mihai Dan Mihai BUNA ZIUA SUNT MIHAI DAN SI MA JUDEC CU UN VICEPRIMAR , Actiune in revendicare CARUIA TATAL MEU IA DAT UN TEREN IN ARENDA IN SP 1,800 H AGRICOL IN 1994 ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare pierduta teren dat in arenda Dan Mihai Dan Mihai va rog sa a-mi spuneti ce sa mai fac ca am pierdut si in recurs actiunea in revendicare , cu actele pe care le am nu i-mi vine sa crede , am certificat de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare ni_leta ni_leta Buna ziua Ma aflu intr-o situatie din care nu stiu cum voi iesi. In urma decesului tatalui meu am deschis succesiunea in instanta (doamna, ultima sotie a ... (vezi toată discuția)