avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Revizuire taxa de poluare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Revizuire taxa de poluare

Buna ziua, as dori sa fac o cerere de revizuire a taxei de poluare a unei sentinte din 2009. Spuneti-mi va rog frumos ce taxa de timbru tb sa platesc, am citit ca ar fi de 10 lei?
Din cate am citit ar trebui sa imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 21 alin. (2) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, dar a fost abrogat in baza Decizia Curții Constituționale nr. 1609 din 9 decembrie 2010 (publicată în Monitorul Oficial nr. 70/27 ianuarie 2011)????????
Trebuie sa depun toate actele care stau la baza din nou sau depun copie dupa sentinta? Aceasta trebuie sa aiba stamp definitiva si irevocabila? Eu am exemplarul comunicat de tribunal. Multumesc

Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
danuza_dodo, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdan31 , utilizator 15:27, 21 Octombrie 2012
taxa de timbru este de 10 lei si timbru de 0,30 lei....cererea o veti depune la instanta care a pronuntat decizia atacata, respectiv curtea de apel, si o veti intemeia pe prevederile acestei decizii a curtii constitutionale, ceva de genul ,,subsemnata....., cu domiciliul......, tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale nr. 1609/09.12.2010, formulez urmatoarea CERERE DE REVIZUIRE impotriva Deciziei nr. ..../...... pronuntata de Curtea de Apel ....., in dosarul nr........,,. Nu mai trebuie sa depuneti actele de provenienta ale autovehiculului, deoarece, la judecarea revizuirii, se va atasa dosarul de fond, unde se afla deja intreaga documentatie...! Bafta!
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
bogdan31, utilizator
si inca ceva FOARTE IMPORTANT!!!
sa inteleg ca vreti sa formulati o cerere de revizuire a unei sentinte civile pronuntata de Tribunal sau impotriva unei Decizii pronuntata de Curtea de Apel?? adica, impotriva sentintei civile a Tribunalului ati formulat CERERE DE RECURS, iar curtea de apel v-a respins recursul ca nefondat?
daca nu ati formulat recurs impotriva sentintei civile pronuntata de Tribunal, in termen de 15 zile de la comunicare, nu mai puteti formula CERERE DE REVIZUIRE....aceasta poate fi formulata doar impotriva deciziei pronuntata de curtea de apel...daca nu ati formulat recurs, sentinta nefavorabila a Tribunalului a ramas irevocabila prin nerecurare si nu mai aveti posibilitatea si temeiul de drept pentru a introduce o cerere de revizuire....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie eva03 eva03 Am o decizie data in apel la tribunal, anulare act. Nu s-a facut recurs. Unde fac legalizarea? Unde fac cererea de investire? Care este taxa de timbru si cat ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare partaj succesoral bcory bcory Pt. a putea expune cazul am ales versiunea cu o schema cronologica a evenimentelor: Fluxul 1) dosarul pornit de mine 1998 - Judecatorie se atribuie ... (vezi toată discuția)
legalizare hotarare divort ContSters241624 ContSters241624 Buna seara, As dori sa ma indrumati, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac , dupa ce voi primi hotararea de divort ,unde trebuie sa merg , daca trebuie ... (vezi toată discuția)