avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare

O astfel de formulare in CCM poate fi considerata discriminatorie:
Articolul 31
I
n afara de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
a) in cazul decesului salariatului, un ajutor, acordat familiei, de un salariu mediu lunar pe societate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legătura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel puţin 3 salarii de baza; diferenţa de 2 salarii se va plăti după stabilirea, in condiţiile legii, a cauzei decesului;
c) un salariu de baza, plătit de societate mamei, pentru naşterea fiecărui copil; daca mama nu este salariata, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu de baza;
d) un salariu de baza plătit de societate la decesul soţului sau soţiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in întreţinerea salariatului.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: marius.golianu , utilizator 20:20, 18 Februarie 2020
Nu poate fi vorba despre o discriminare ...
Care parte nu este discriminare? Lit. C este ok?
Raportandu-ne in mod special la prevederile lit. C, daca societatea acorda ajutorul salariatilor barbati a caror sotii nu sunt angajate si nu realizeaza venituri (deci nu vorbim doar de situatia in care nu sunt angajate doar a societatii X a carui CCM e in discutie aici) dar nu le acorda salariator bărbați a caror sotii sunt angajată la o societate oarecare, acest caz poate fi considerat discriminare?

Cornel Vasile a scris:

Nu poate fi vorba despre o discriminare ...

Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
marius.golianu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare acordate angajatilor fritache fritache Buna ziua, in anii 2010-2011 am avut ultimul contract colectiv de munca la nivel de unitate. Dupa 2011, datorita faptului ca unitatea nu a mai incheiat CCM, ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere LUMI1971 LUMI1971 Am avut o salariata,cadru didactic,incadrata pe perioada determinata,care a nascut pe 30 august 2007.Incepand cu 01.09.2007 s-a mutat la alta unitate ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru nastere conform contractului de munca unic la nivel national 2005-2006 Cris Rusu Cris Rusu Buna ziua. Desi sunt un membru nou inregistrat, caut de mult o solutie la problema mea si un mic ajutor, daca se poate... Pe 28 ianuarie 2006 am nascut o ... (vezi toată discuția)