In urma unui conflict cu o societate bancara (pe scurt am solicitat o reevaluare a sumei datorate, am primit o oferta, am trimis raspuns pe 09.09, nu au luat in seama raspunsul meu).Am facut reclamatie la OPC pe .8.10. Am fost sunata astazi de doua ori, odata a sunat ca amenintare, a doua oara sa-mi faca o oferta ca urmare a solicitarii mele din septembrie . Am cerut in scris, intr-o ora maxim am primit pe e-mail dar surpriza apare la sfarsitul mesajului:
" Fata de cele de mai sus, in conditiile in care sunteti de acord cu propunerea noastra, va rugam sa va exprimati in scris acordul expres precum si faptul ca renuntati la reclamatia facuta catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, urmand ca operatiunile sa fie efectuate in momentul receptionarii acestuia."
Nu este o adresa oficiala, semnata si stampilata.
Este normal sa se intample asa ceva? Ce masuri trebuie sa iau, pentru ca in ei nu mai am nici un gram de incredere?
Nu inteleg din mesajul dvs daca este vorba de o cerere de reesalonare a unui credit sau altceva, in orice caz va sfatuiesc sa nu le transmiteti renuntarea la reclamatie pana nu aveti certitudinea rezolvarii favorabile a solicitarii dvs. Protectia consumatorului ii poate obliga sa se conformeze contractului si legii in vigoare (OUG 50/2010)
Am incercat sa povestesc pe scurt. Intrebarea mea este daca e legal ce fac ei. Au voie sa "vina cu o oferta exceptionala" de reducere a datoriei conditionata de renuntarea la reclamatia facuta catre OPC? Mai ales ca pana acum nu au dat dovada de seriozitate, de aceea am si facut reclamatia la OPC?
Ei incearca sa arate inspectorilor de la OPC ca dvs ati renuntat la reclamatie, ca situatia a fost rezolvata. Nu este ceva ilegal, dar asa cum v-am spus, nu sunteti obligat sa renuntati la reclamatie pana nu obtineti rezolvarea intocmai a solicitarilor dvs.