avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Limba de redactare contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Limba de redactare contract

Buna ziua,

Doua persoana juridice romane pot redacta un contract in limba engleza, sau este obligatoriu ca limba de redactare sa fie romana sau este mai bine sa fie bilingv? (se va mentiona in contract, ca legea care guverneaza contractul este romana..dar, avand in vedere ca in managementul companiei nu sunt numai romani, se doreste redactarea lui in engleza...)

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mariador , utilizator 17:36, 23 Octombrie 2012
Daca este bilingv este vreo problema din partea d-voastra? La un eventual control, contractul care a stat la baza operatiunilor tot ar trebui tradus in limba romana, nu? si atunci ce va impiedica sa-l faceti bilingv de la bun inceput?
Practica in cadrul companiei este ca toate contractele sa fie redactate in limba engleza, fiind multinationala. Dar, nu stiu daca pentru subsidiara din RO, este obligatoriu sa fie si in romana. Legislatia pemite ca limba de redactare sa fie doar engleza?
Inca o data va intreb ce probleme aveti cu un contract bilingv?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare - limba engleza doriacristina doriacristina Lucrand intr-o companie americana, pot intocmi fisele de evaluare in limba engleza? Pana anul trecut, acestea erau in engleza insa de cand procesul este ... (vezi toată discuția)
Statut in limba engleza Alexandra_Cotae Alexandra_Cotae Buna ziua! Sunt in curs de infiintare a propriului ONG, si as dori sa stiu daca exista posibilitatea de a redacta statutul si actul constitutv atat in limba ... (vezi toată discuția)
Mutarea activitatii financiar-contabile a unei firme din romania, subsidiara a unui grup din franta, in cadrul unei alte subsidiare a grupului, din bulgaria Kovici Kovici Speta: - firma mama din Franta, detine 5 subsidiare in Europa, dintre care doua in Romania si Bulgaria, fiecare dintre ele cu personalitate juridica ... (vezi toată discuția)