avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Mama cand era in viata ne-a lasat mostenire o casa.Suntem 4 frati dintre care o sora a cedat o parte din casa in favoarea mea,restul mama ne-a impartit in parti egale terenul implicit casa.Acum mama a murit si fiecare si-a reluat partea cuvenita.Intrebare_cumva sora care a cedat partea in favoarea mea ar putea face ceva sa isi revendice partea in conditia in care a declarat pe `cand traia mama ca nu vrea niimik?mentionez ca totul s-a stipulat in actele de mostenire...
Nu prea inteleg exac cum a renuntat sora dvs in favoarea dvs. Daca mama dvs a facut un testament, atunci sora dvs va putea contesta doar incalcarea rezervei sale succesorale. Daca va referiti in schimb la renuntarea la mostenire a sorei dvs, partea sa impartindu-se la restul comostenitorilor, sora sdvs putand anula renuntarea in termen de 6 luni in cazul in care ceilalti succesori nu au acceptat mostenirea, adica pana la dezbarea succesorala.
cand mama traia a facut un testament prin care 14 le revine fiecarei surori,una din ele a renuntat la 14 ei,revenindu-mi mie12.succesiunea s-a facut pe cand traia mama ,iar acum dupa 9 luni de la moartea ei nu s-a mai facut nici o succesiune ,fiecaruia revenindu-i tot ce e stipulat in contract.Cand s-a facut imparteala sora mea a "iesit"din testament,practic ea nu este mentionata in contract....cu toate asta poate sa-si revendice drepturile?
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
elena_smen, utilizator
elena_smen a scris:

succesiunea s-a facut pe cand traia mama ,iar acum dupa 9 luni de la moartea ei nu s-a mai facut nici o succesiune


In primul rand, nici o succesiune nu se face cand persoana este in viata, succesiunea se dezbate numai dupa decesul persoanei in cauza. Asadar, nici o renuntare la o succesiune ulterioara nu este legala si admisa. Acum trebuie sa dezbateti succesiunea, iar sora are dreptul sa accepte sau sa renunte, la fel ca si restul fratilor, de altfel....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit in cazul partajului succesoral oana ristea oana ristea Daca se dezbate succesiunea dupa 2 ani de la decesul unei persoane, dar se face prin Partaj succesoral, se mai percepe impozitul de 1 % din valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elenarom Elenarom Referitor succesiune după frate Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)