avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de sanatate facuta in Austria sau in UE
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de sanatate facuta in Austria sau in UE


O persoan juridica poate sa faca o asigurare de sanatate la o firma din Austria /Ungaria/Bulgaria(din Uniunea Europeana )pentru angajati ?

Care este regimul fiscal al acestei asigur
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
giuseppe07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 20:23, 29 Octombrie 2012
Pentru angajatii din Romania? Da, poate, dar asta nu il scuteste pe angajator sau pe angajat sa plateasca in continuare CAS-ul.
este o forma de bonificare
cu costuri finaciare reduse
In martie 2011, Directiva Europeana privind aplicarea drepturilor pacienților în cadrul asistenței medicale transfrontaliere a fost adoptată de către Parlamentul European. Prezenta directivă clarifică drepturile cetățenilor UE să beneficieze de tratament în alte state membre ale UE. Pentru aplicarea acestei directive guvernele statelor membre se angajeaza implicit ca nu vor restrictiona libera circulatie a cetatenilor si beneficierea de catre acestia a protectiei oferite de serviciile medicale in baza asigurarilor de sanatate incheiate de cetatenii acestora cu asiguratori din cadrul oricarui stat membru al UE Prin urmare, raspunsul la intrebarea dvs nu poate fi decat unul afirmativ.

In ceea ce priveste regimul fiscal al acestei asigurari, nu pot sa va dau o veste buna. Asiguratorul in cauza, nefiind o persoana juridica cu sediul in Romania, cheltuielile medicale efectuate de persoanele asigurate in relatia cu acesta nu beneficiaza de deducere fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)
Pasaport - e necesar pentru a calatori in ue? arondoru arondoru Pentru a vizita Ungaria, Austria trebuie pasaport sau daca suntem in Uniunea Europeana putem trece doar cu buletinul? (vezi toată discuția)
Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)