avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... ce presupune sa fii consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

ce presupune sa fii consilier juridic?

anul trecut am terminat facultatea de drept si nu stiu incotro sa ma indrept......vreau sa dau la barou in toamna dar pana atunci trebuie sa imi caut un job......trebuie sa iau in considerare si posibilitatea ca poate nu intru in barou.....asa ca as incerca si pe jurist sau consilier juridic....dar habar nu am cu ce se mananca....cum pot ajunge acolo....se dau examene......ca si pt barou...am inteles ca pt cons jur se face stagiu....se da examen inainte.....cum sa fac?.......as avea nevoie de niste sfaturi......va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:07, 29 Ianuarie 2009
Trebuie sa va gasiti un angajator. Apoi va inscrieti in uniunea nationala a juristilor din Romania sau intr-o asociatie a juristilor. Veti face un stagiu si apoi veti da examen de definitivat in profesia de consilier juridic. Cand depuneti actele pentru inscriere solicitati sa va ajute si in gasirea unui coordonator de stagiu.
O alta varianta este sa va depuneti CV-ul la diverse companii sau societati comerciale.
Gasiti-va un job la o societate, sa aveti vechime ca jurist. E important. Va apucati de invatat pt barou, cautati un coordonator care sa va ia in stagiu in cazul in care intrati in barou, dati definitivatul .
va multumesc mult
Ca proaspata absolventa va sfatuiesc sa va depuneti CV- ul la pe internet, sau la direct la companiile care fac anunturi ca angajeaza consilieri juridici. Ulterior angajarii va puteti inscrie si in colegiu dar nu e obligatoriu.

Alte discuții în legătură

Cei doi ani de stagiu iubisbb iubisbb Buna ziua, Sunt absolventa a facultatii de drept si in curand voi avea examen pentru un post de consilier juridic debutant. In timp as vrea sa ma inscriu si ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv? aleodor27 aleodor27 In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, ... (vezi toată discuția)