avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general benefici
Discuție deschisă în Contabilitate în general

benefici

buna ziua!
am si eu o intrebare daca o persoana sponsorizeaza o persoana cu handicap ce benefici ii aduce sponsorului?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 11:02, 24 Octombrie 2012
1.Daca vorbim despre sponsor ca si persona juridica, aveti art .21 Codul Fiscal

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos: 1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.
În limitele respective se încadrează şi cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, în scopul construcţiei de localuri, al dotărilor, achiziţiilor de tehnologie a informaţiei şi de documente specifice, finanţării programelor de formare continuă a bibliotecarilor, schimburilor de specialişti, a burselor de specializare, a participării la congrese internaţionale;

2.Daca vorbim sponsor ca si persona fizica- un loc in rai.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizari Elleny Elleny Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Impozit pe profit ContSters126395 ContSters126395 intrebarea mea este cat la suta din impozitul pe profit poate fi dat pentru o sponsorizare? Am inteles ca nu tot impozitul pe profit al unei firme ci doar o ... (vezi toată discuția)
Legea 376/2004 privind bursele private marceli marceli La aparitia legii bursele private erau deductibile fiscal , art.5 din lege. Ulterior conform Legii 343/2006 privind modificarea Codului fiscal se abroga art.5 ... (vezi toată discuția)