avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contopire pedepse
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

contopire pedepse

buna ziua. poate cineva sa ma lamureasca si pe mine intr-un caz concret de contopire pedepse?
10 oct 2004-talharie pedeapsa definitiva 7 ani-executat 5 ani si 8 luni
21 martie 2012- talharie pedeapsa definitiva 8 ani-executat 7 luni pana azi
pe parcursul executarii acestei pedepse in septembrie 2012 s-a dat o alta condamnare pentru un furt din ianuarie 2004. Cum se calculeaza contopirea?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alfonzo , utilizator 14:53, 29 August 2023
Concurente ar putea fi infracţiunile comise în anul 2004.Dacă la data săvîrşirii celei de-a doua infracţiuni, prima nu fusese definitiv judecată, faptele sunt concurente.
Normal ar trebui sa faceţi cerere de contopire între cele 2 infracţiuni din 2004, procedura contopirii presupunând aplicare unei pedepse pentru fiecare dintre faptele concurente, apoi se aplică pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar când acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la 5 ani. Cum dvs. aţi executat în parte pedeapsa aplicată prin hotărârea anterioară, ceea ce s-a executat se scade din durata pedepsei aplicate pentru infracţiunile concurente.
Problema este că între timp , repsectiv în termenul de încercare de după liberarea condiţionată aţi mai comis o altă infracţiune , cee ce preupune că ar trebui ca pedeapsa aceea să se cumuleze cu cea de la concurs , de fapt cu ceea ce am irămas de executat din ea.
Cam aşa s-ar putea face contopirea, însă, cum se va face în concret rămâne de văzut, regulile de la concurs le găsiţi în art. 33, 34, 35 şi 36 cod penal, iar cele de la recidivă în art 37 cod penal.

Dacă acum 3 ani și 6 luni mi sa dat pedeapsa de talharie calificata și mai aveam 4 luni pana sa termin cu controlul judiciar și din incontientq am mers fumând o țigare de canabis la volan fără sa fi făcut accident am și recunoscut ca am fumat o țigare înainte la următoarea pedeapsa este încadrată între 1 an și 5 ce șanse am sa mi se dea pedeapsa asta de un an 2 cat ar fi și toată pedeapsa de 4 ani ca eu am făcut deja 3 ani și 6 luni am mers am semnat și am respectat tot pana în ultimele 4 luni din prostie sunt șanse sa primesc toată pedeapsa de 4 ani și cea de 1 an 2 sau sunt șanse prin contopirea pedepselor sa îmi dea pedeapsa asta pe rol de 1 an și ce a mai rămas din cealaltă adică 4 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)
Contopire pedeapsa stef_noosh stef_noosh buna ziua,sotul meu a executat o pedeapsa de 3 ani si jumatate ,eliberandu se anul trecut in februarie,acuzat fiind ca a fost martor la o talharie.acum este ... (vezi toată discuția)
Transformarea recidivei in concurs manuel.t manuel.t Bunaseara. Am si eu o mare nelamurire. O cunostinta mi-a povestit recent ca a savarsit 3 infractiuni: - Infractiunea 1. Furt calificat savarsit in ianuarie ... (vezi toată discuția)