avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict munca

am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful si colegele , mi-au facut turele ....dar dupa ce m-am intor la serviciu , am fost chemata de director si mi s-a spus ca sunt invitata sa dau o nota explicativa , dar voi fi sanctionata .
Ce sanctiune pot primi?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmenstan , utilizator 17:41, 24 Octombrie 2012
Este posibil, dar, asa cum s-a mai precizat, fara indeplinirea procedurii de cercetare disciplinara prealabila, decizia de sanctionare este lovita de nulitate absoluta.
carmenstan

Da, pot fi sanctionate si celelate persoane implicate in aceasta problema
multumesc
dar , cercetarea prealabila , de fapt in ce consta?
Cercetarea disciplinara consta in parcurgerea mai multor etape , si anume:
- intocmirea referatului de sesizare;
- Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.

daca nu se face o cercetare prealabila si vor emite o decizie de sanctionare , chiar si avertisment ... e nula,decizia?
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat daca consuma alcool sau tigari Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat din punct de vedere legal care consuma alcool intr-o institutie publica sau tigari? (vezi toată discuția)
Buna ziua! firma la care lucrez dorește să mă sancționeze ... 2006 2006 Buna ziua! Firma la care lucrez dorește să mă sancționeze pentru o greșeală. Menționez că eu nu îmi aduc aminte de incident,nu mi s au prezentat nici ... (vezi toată discuția)