avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este obligat angajatorul sa ma reprimeasca pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este obligat angajatorul sa ma reprimeasca pe post

este obligat angajatorul sa ma reprimeasca pe post la sfarsitul concediului de crestere copil?
acelasi post pe care l-am avut anterior sau imi poate oferi alt post daca cel vechi nu mai exista in organigrama ?
si daca nu are post corespunzator pregatirii profesionale ? inseamna ca la sfarsitul perioadei de cersetere copil pot fi concediata ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 08:52, 29 Ianuarie 2009
In mod normal, angajatorul trebuie sa va reprimeasca pe acelasi post.
In cazul in care acest post a fost desfiintat trebuie sa va ofere un alt post conform pregatirii dvs. Daca nici un astfel de post nu exista trebuie sa va acorde preavizul legal de 20 de zile si sa va inceteze contractul de munca pentru desfiintarea postului si apoi veti putea beneficia de somaj pana va gasiti un nou loc de munca.
si daca nu are post conform pregatirii mele profesionale cele 15- 20 de zile de preaviz pe ce post stau ?
de ex firma are un singur post de jurist - titularul pleaca in concediu crestere copil , in timpul cat e in concediu , intervin schimbari substantiale ale organigramei care prevede si desfiintarea postului de jurist , la intoarcere ce post ii ofera 15 zile de preaviz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului persoanei aflate in crestere de copil ENGFULL ENGFULL situatia economica actuala determina numeroase miscari pe piata muncii.... ce se intampla in cazul in care in urma restructurarii se impune ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediul de crestere a copilului bbtantica bbtantica buna ziua ...! momentan ma aflu in concediu de cresterea copilului pana pe data de 12.06.2010, angajatorul nu mai vrea sa mai mai angajeze pe aceiasi functie ... (vezi toată discuția)
art.60 alin. 1 codul muncii - concedierea colectiva- desfiintarea locului de munca (a postului) pe durata in care salariatul este in concediu medical ametist08 ametist08 In societatea noastra se vor efectua concedieri colective si se va reorganiza activitatea. Putem desfiinta si acele locuri de munca (posturi) ocupate de ... (vezi toată discuția)