avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFIINTAREA POSTULUI PERSOANEI AFLATE IN CRESTERE DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFIINTAREA POSTULUI PERSOANEI AFLATE IN CRESTERE DE COPIL

situatia economica actuala determina numeroase miscari pe piata muncii....
ce se intampla in cazul in care in urma restructurarii se impune desfiintarea postului ocupat de o persoana care se afla in crestere de copil?
ce putem face ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 08:54, 29 Ianuarie 2009
Buna ziua.Pe perioada in care salariatul este in concediu de crestere a copilului contractul sau individual de munca este suspendat asa incat nu se poate face nimic cu privire la acesta.
nu cred ca e chiar asa........
bine pe perioada concediului de crestere a copilului nu pot sa concediez persoana , dar imediat ce se intoarce pot sa o fac
si aici intra si situatia in care postul a fost desfiintat........
nu?
În cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului interdicţia prevazuta de art.60 alin.1 C.mun. nu este aplicabilă. Angajatorul îşi reduce sau îşi încetează actvitatea, iar în aceste condiţii de insolvabilitate menţinerea contractelor de muncă nu mai are nici o motivaţie.
Prin urmare, este posibila concedierea si in cazul in care salariata se afla in CIC.
va multumesc pentru raspunsuri
pe perioada reorganizarii judiciare si a falimentului , da poate interveni concedierea
eu ma refer strict la organigrama societatii - vreau sa reduc un numar de posturi printre ele aflandu-se un post pe care il ocupa o persoana aflata acum in concediu de crestere coppil ......
pot sa-l desfiintez acum cat persoana este plecata ? sau trebuie sa astept sa vina persoana , apoi sa desfiintez postul si sa-i desfac contractul
Este discutabila problema, intrucat din punctul meu de vedere este legata de interpretarea notiunii de reorganizare judiciara. Intrucat se pune intrebarea daca aceasta notiune se refera strict la prevederile legislatiei in materie (Decretul nr.31/1954) sau se poate extinde si la cazul in care apar modificari in structura interna a angajatorului.
In literatura de specialitate, se arata ca si in cazul restructurarii de personal se poate decide concedierea in cazurile prevazute de art.60 alin.1 C.mun.

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului de maternitate Blueeyes22 Blueeyes22 Buna ziua, Firma la care lucrez efectueaza concediere in masa, eu fiind in concediu maternal (cele 126 de zile). Ofera celor concediati salarii ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca, din concediul de maternitate finetti finetti Salutari, tuturor, ma aflu intr-o situatie mai \"speciala\", intrucat pe parcursul concediului de maternitate care este in desfasurare, s-au desfiintat ... (vezi toată discuția)