avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anvelope de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anvelope de iarna

vor fi sanctionati cei care intra pe teritoriul Romaniei, pe durata iernii, cu autoturisme inmatriculate in alta tara si care nu sunt echipate cu anvelope de iarna pentru ca in tara respectiva nu este obligatoriu asa ceva?
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
ulises10, utilizator
Cel mai recent răspuns: ulises10 , utilizator 23:30, 27 Octombrie 2012
am inteles. am sa calatoresc in avion. nu-mi permit sa cheltuiesc circa 500€ in anvelope pe care am sa le folosesc doar 4000-5000km. multumesc pt raspuns.

p.s. din experienta va spun ca pe polei anvelopele normale in buna stare au aceiasi aderenta ca anvelopele "M+S". anvelopele M+S sunt eficiente doar pe noroi si zapada. singurele anvelope cu adevarat sigure pe timp de iarna sunt cele cu desen M+S si crampoane. Acestea intr-adevar sunt eficiente pe orice tip de suprafata ce putem intalni iarna: apa, noroi, polei, zapada, gheata, dar cred ca in Ro sunt interzise. s-au gresesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
ulises10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna obligatorii incepad cu 01.11.2011? AdrianaR AdrianaR In lege se spune ca echiparea autovehiculelor este obligatorie cu anvelope de iarna pe drumuri acoperite de gheata, zapada, polei incepand cu 01.11. Daca dupa ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri de vara. dgrsj dgrsj Buna ziua:2 intrebari scurte va rog 1-am cauciucuri de vara-sunt amendat maine pe un drum cu zapada(de pilda Transfagarasan)? 2-am cauciucuri de vara-sunt ... (vezi toată discuția)
Prevederile legale referitoare la anvelopele de iarna directinteresat directinteresat Cum se stabileşte care este \"drumul public acoperit de gheaţă sau zăpadă\"? Mai exact, dacă pe DN2 (E85) porţiunea Urziceni-Buzău este zăpadă, se ... (vezi toată discuția)