avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... termen numire in functia publica, dupa promovarea in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

termen numire in functia publica, dupa promovarea in grad profesional

Am sustinut in luna septembrie examen pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut. Având în vedere că am promovat acest examen,

În ce termen, după afișarea rezultatelor finale ale examenului de promovare, trebuie sa se emita actul administrativ de numire în noua funcție publică ?

Care este temeiul legal in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 20:16, 30 Octombrie 2012
HOTÃRÂRE nr. 611 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

Teoretic, acesta:
ART. 128
(1) În termen de maximum 5 zile de la rămânerea definitivă a rezultatelor concursului de promovare în grad profesional autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia este numit funcţionarul public care a promovat concursul va solicita avizul Agenţiei în vederea transformării postului. Solicitarea avizului va conţine în mod obligatoriu procesul-verbal final al concursului de promovare, precum şi fişa postului completată cu noi atribuţii potrivit nivelului funcţiei publice în care se promovează.
(2) În termen de 15 zile de la data primirii avizului solicitat în condiţiile alin. (1), autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia este numit funcţionarul public care a promovat concursul va emite actul administrativ de numire în funcţia publică superioară a acestuia.

Practic, nu se mai trimit procesele verbale si nici nu se mai solicita/primeste aviz, datorita modificarii legii nr. 188/1999, asa ca singurii in masura sa va lamureasca ar fi cei de la ANFP :(...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare aviz anfp pentru promovare in grad profesional superior ecaliopi ecaliopi Este necesar avizul ANFP in situatia promovarii unui functionar public in grad profesional superior ? ( pentru functii publice de executie, la nivel de ... (vezi toată discuția)
Avansare grad profesional ordo ordo Buna ziua, Anul acesta se fac avansari in gradul profesional?..Cum se procedeaza?:\"> (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici FLORIANMATEI FLORIANMATEI Care sunt procedurile de promovarea a functionarilor publici, din functia de consilier grad profesional principal treapta 1 de salarizare, in consilier grad ... (vezi toată discuția)