Avem in Asociatia de Proprietari un apartament vandut de banca prin Licitatie imobiliararobtinut de aceasta prin procedura de urmarire silita imobiliara. Vanzarea s-a efectuat fara ca Asociatia ( Presedinte, administrator etc, ) sa fie instiintata de aceasta procedura iar acum noul proprietar refuza sa plateasca si datoriile la Asociatie ale vechiului Proprietar. Mentionez ca Legea spune la art 20 prin alin 1 si 2 ca este imposibila legalizarea unui Contract de vanzare fara a avea acordul Asociatiei ca apartamentul este grevat de sarcini ( nu mai are datorii ).
Ca Asociatie ce demersuri legale putem intreprinde si catre cine mai ales ca Legea spune ca acest Contract de vanzare este nul fara Acordul Asociatiei .
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu toate as fi de acord, numai cu sanctionarea administratorului ca nu a anuntat comitetul despre restantieri NU.
Listele in care exista coloana separata de restante sunt afisate la vedere, le poate vedea oricine, inclusiv membrii comitetului executiv, si, cu atat mai mult, sunt semnate de presedinte si cenzor.
Cred ca legiuitorul cand a formulat termenul de proprietar si contract s-a referit si la aceste "Licitatii " iar Banca devine noul proprietar in baza acelui gaj sau ipoteca.
Referitor la a pune Asociatia un alt privilegiu chiar nu va inteleg cu toate ca in principiu aveti dreptate dar sa luam in practica ca foarte mulri intarzie cu plata peste cele 50 zile si vin si platesc in a 60 zi. Oare trebuie ca sociatia sa angajeze o persoana care face coada la Tribunal la fel ca la paine sau lapte, sa depuna in fiecare zi sau luna privilegii imobiliare pe apartamente.
Legea 230 spune clar ca plata o face vechiul sau NOUL proprietar daca este stipulat in contract ( LICITATIE ). sau astfel nu mai SUNT TENTANTE aceste proprietati care se vand in conditii foarte dubioase dar perfect legale dupa unii !1
Multumesc pentru raspunsuri