avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune

daca la dosarul personal , mi s-au adunat mai multe sanctionari....avertismente , sanctionari cu diminuarea salariului si acuma mai am una .... mi-am l;uat angajamentul ca nu o sa mai am alte abateri ...poate sa-mi desfaca contractul de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 26 Octombrie 2012
:offtopic: @ freeelis: Ok. Nu stiam ca subiectul constitutionalitatii s-a mai discutat pe forum. Stiam doar ca exista decizii de respingere a exceptiei de neconst. pe termenele de procedura din codul muncii. Cum ar fi Dec. CCR nr. 1154 din 2011.

Imi cer scuze pentru postarea off topic. Rog administratorii / moderatorii sa stearga ce considera.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
smeagull, utilizator
Scuzele mele. Prin "civil" am vrut sa spun dreptul comun in baza caruia Litigiile de munca sunt judecate, unde nu sunt taxe. Mentionez totusi ca pentru cererea de daune morale la Sectia Civila nu se cere taxa de timbru (Decizia nr. 778/2009, referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. I pct. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 34/2001 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru. Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 465 din 06/07/2009). CCR putea sa constate acelasi lucru pentru taxele pe daune materiale...

Calomnia poate fi descrisa in mediul muncii ca un atac asupra demnitatii angajatului prin afectarea reputatiei personale si profesionale in relatiile de munca, asadar, indiferent de termene, angajatul are 3 ani sa atace daunele aduse reputatiei, care pot cauza si daune materiale cand calomnia ajunge in publicul larg sau pe piata muncii, spre diferenta de colegii de serviciu

Cat despre un caz concret de legi care se bat cap in cap, m-am lamurit cu dl freelis in concret:
www.avocatnet.ro/content/for...
Nu este singurul caz de legi care se bat cap in cap in domeniul relatiilor de munca sau in alt domeniu al dreptului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea concedierii disciplinare codulmuncii codulmuncii La art 248 ali. (3) din codul muncii se prevede urmatoarele: [b]Sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu litera "i" ContSters160566 ContSters160566 Buna Ziua! Care ar trebui sa fie motivele unui angajator, pentru a-mi desface Contractul Individual de Munca cu litera I ? Este de ajuns sa am o simpla ... (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei de concediere justice123 justice123 1. Daca firma are sediul social in sectorul 2 Bucuresti, si eu am domiciliul in sectorul 3 Bucuresti, si in decizia de concediere scrie ca o pot contesta in 30 ... (vezi toată discuția)