avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestarea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestarea deciziei de concediere

1. Daca firma are sediul social in sectorul 2 Bucuresti, si eu am domiciliul in sectorul 3 Bucuresti, si in decizia de concediere scrie ca o pot contesta in 30 de zile la Tribunalul in a carui circumscriptie salariatul isi are domiciliul sau resedinta, o contest la Tribunalul Bucuresti, sau...?

2. Decizia de concediere se bazeaza si pe santiuni disciplinare repetate, in curs de contestare. Ar trebui sa contest si aceasta in acelasi dosar, sau intr-un dosar separat, asteptand sa contest mai intai celelalte sanctiuni disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:28, 14 Noiembrie 2012
1. Actiunea se va depune la Tribunalul Bucuresti ... decizia de incetare a c.i.m. se contesta in termen de 45 de zile la Tribunal de la data comunicarii acesteia... .. numai decizia de concediere/sanctionare disciplinara se contesta in termen de 30 de zile.

2. Toate deciziile de sanctionare trebuiau sa fie contestate in termenul prevazut de lege ... depunerea tardiva a contestatiei are ca rezultat respingerea contestatiei ca fiind tardiv depusa.

3. Potrivit art.250 C.mun., angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.
Este recomandabil sa contest decizia de concediere in alt dosar decat al sanctionarilor repetate, ca atunci cand incepe contestatia deciziei de concediere acelea sa fie anulate?

Contestatiile repetate au fost contestate in termen, dar stiti si dumneavoastra cat dureaza primul termen, si de aceea am cerut conexarea intr-un singur dosar al acestor contestatii ca sa scap de ele mai repede
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
justice123, utilizator
Parerea mea era ca fiecare sanctiune sa fie contestata separat si apoi sa solicitati conexarea dosarelor la dosarul contestatiei deciziei de concediere ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Radierea concedierii disciplinare codulmuncii codulmuncii La art 248 ali. (3) din codul muncii se prevede urmatoarele: [b]Sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă ... (vezi toată discuția)