avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gr 2 de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gr 2 de munca

Colega mea lucreaza ca proiectant din 1976. Beneficiaza de gr. 2 de munca? si daca exista un temei legal (legea.....)
Va multumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 28 Ianuarie 2009
La ce va referiti cand ziceti gradul 2 de munca?La vechime?La categorie?La ce?
Scuze, am scris prescurtat, ma refer la grupa 2-a de munca, la vechime.
Multumim
Decretul nr. 215 din 12 iulie 1977 cu privire la incadrarea personalului muncitor in grupele I, II sau III de munca prevede ca:
In grupa II de munca se incadreaza cu caracter permanent:
a) minerii si celelalte categorii de personal care lucreaza in subteran in minele de sare;
b) personalul care executa drenuri la adincime mai mare de 8 m;
c) personalul navigant din aviatia civila care realizeaza cel putin 50% din numarul de ore de zbor (salturi sau starturi) prevazute in grupa I de munca;
d) sudorii care lucreaza in interior la nave, cazane, conducte, cilindri de locomotive, stilpi metalici inchisi, rezervoare, bazine si alte instalatii inchise;
e) personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, incercarea, receptia, verificarea si manipularea munitiilor si a elementelor lor cu explozivi de sensibilitate mica, in conditiile stabilite in anexa nr. 2;
f) personalul care executa direct operatii de curatire de canale subterane, cosuri industriale, canale de fum, canale de la unitati de celuloza, instalatii din rafinarii, in interiorul cisternelor, rezervoarelor, tancurilor si conductelor petroliere;
g) personalul care executa ermetizari de cabine de avioane cu reactie;
h) personalul din sala masinilor (cazanelor si motoarelor) de pe nave oceanice, maritime, fluviale si de pe navele care executa lucrari legate de forajul marin; personalul de pe navele de pescuit in apele maritime si oceanice (exclusiv personalul auxiliar);
i) personalul care executa lucrari de manipulare si stivuire in sali de congelare si camere frigorifice cu temperatura sub minus 25 grade C.
j) personalul artistic din institutiile de stat, care indeplineste functiile de solist vocal de opera si opereta, instrumentist la instrumente de suflat, artist de circ cu activitate de calarie sau dresuri de animale salbatice.

ANEXA 2 GRUPA II Locurile de munca (activitatile) permanente cu operatii periculoase ce se incadreaza la art. 2 alin. (3) lit. e) din Decret
1. Personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, incercarea, receptia, verificarea si manipularea munitiilor si elementelor lor cu explozivi de sensibilitate mica (inclusiv a celor de manevra, festivitati si hidraulice).
2. Personalul care executa receptia, prin trageri, a armamentului nou si dupa executarea reparatiilor capitale, precum si executarea tragerilor de reglaj in poligoane specializate si de experienta.
3. Personalul care executa analize, incercari, manipulari, cercetari tehnice miniere cu explozivi, pulberi si produse pirotehnice in laboratoare organizate in acest scop.
4. Personalul de la experimentare, receptia si verificarea explozivilor, pulberilor, munitiilor si a elementelor de munitii incarcate, precum si a produselor pirotehnice.
5. Personalul care executa reparatia si intretinerea instalatiilor de catapultare.
6. Personalul care efectueaza analiza combustibiilor speciali pentru tehnica militara.

Din cate reiese din aceste dispozitii , functia de proiectant nu se incadreaza in grupa a II-a de munca.

Care este perioada in care a lucrat ca proiectant?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea in grupele de munca tudorica lidia tudorica lidia va rog sa-mi spuneti daca personalul medicalcare lucreaza in serviciile de anestezie terapie intensiva, terapie intensiva si unitatile de primire urgente din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in perioada 1990-2001, am desfasurat activitati enumerate ... gabi40bv gabi40bv Buna ziua, In perioada 1990-2001, am desfasurat activitati enumerate in continutul textului de mai jos, dar pentru care am fost incadrata in grupa a doua de ... (vezi toată discuția)
Cerere privind acordarea pensiei respinsa, reducerea varstei de pensionare porojanaurel porojanaurel Buna ziua, Ma numesc .P.A., nascut in 10.1956, va rog să mă sfătuiti daca mai are sens sau nu să depun contestaţie la următoarea decizie de ... (vezi toată discuția)