avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si firma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si firma

Buna ziua,

Imi pare rau ca nu am avut timp sa rasfoiesc toate discutiile despre PFA, dar poate ma puteti ajuta.
Doresc sa devin PFA si sa lucrez cu o companie, in regim part-time.
As vrea sa stiu daca se mai face un contract individual de munca, care sa fie inregistrat la ITM, sau pur si simplu va fi doar un contract intre mine, ca PFA si companie, fara sa mai fie inregistrat la ITM.
Astept mai multe informatii pe acest subiect.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 11:06, 26 Octombrie 2012
Nu este nevoie de contract de munca inregistrat la itm. Veti incheia un contract comercial intre pfa si firma, dvs veti taia factura pentru serviciile prestate. Atentie insa la faptul ca se poate considera cf. Codului fiscal drept o activitate dependenta si va veti platii dvs contributiile la pensii, sanatate somaj + impozitul pe venit.
Multumesc pentru raspuns.
As mai avea cateva aspecte de clarificat:

1.Puteti sa imi comunicati mai exact de ce acte as avea nevoie pentru a ma inregistra ca PFA?

Am gasit pe internet un articol care mentioneaza faptul ca la inregistrare pot sa aleg sa fiu neplatitor de TVA. Mentionez ca sunt traducator autorizat si doresc sa colaborez cu diferite firme. Avand in vedere acest aspect si ca nu achizitionez produse sau nu este un alt tip de activitate decat traducere, as putea sa optez ca neplatitor de TVA.Sau cum e mai bine sa aleg pentru acest domeniu?

2.Referitor la impozitul pe care il platesc eu. Cum se calculeaza acesta ?(avand in vedere ca voi realiza traduceri sau voi preda ).
Activitatea se poate desfasura ca traducator autorizat ca profesie libera (cu atestat de la Ministerul Justitiei) si inregistrarea se face numai la ANAF.
Inregistrarea se poate face fara a fi platitor de tva. Impozitul se stbileste de fisc dupa ce depuneti declaratia 220.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie traducator- impozit cristhalia85 cristhalia85 Buna, am primit de curand autorizatia de traducator si as dori sa stiu daca dupa ce o inregistrez la tribunal si nu am venituri trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Formula de certificare traducatori conform ordinului 2333/c/2013 publicat in m.o. nr. 479/1.08 brigitte140 brigitte140 Sunt angajata la o firma (din Belgia) in postul de secretara, insa detin o autorizatie de traducator pentru limba engleza de la Ministerul Justitiei si ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat madalinairimia madalinairimia Buna ziua, am citit raspunsurile dvs de aici si par foarte exacte. Din acest motiv as dori sa ma ajutati si pe mine, daca puteti. Acum ma inregistrez si eu la ... (vezi toată discuția)