avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

buna ziua,
as dori sa va intreb care sunt pasii corecti legal pt a putea desfiinta un post...mentionez ca angajatul a fost in concediu medical si dupa terminarea acestuia doresc sa desfiintez postul..
Cel mai recent răspuns: mihaela217 , utilizator 17:20, 31 Mai 2013
Buna ziua, lucrez intr-o multinationala. Exista un serviciu de vanzari produse de baza si un birou in cadrul acestui serviciu de vanzari produse auxiliare, din care fac parte impreuna cu un alt angajat. Cu ceva timp in urma din cauza unor conflicte de interese superiorul ierarhic si-a propus sa ne concedieze. Timp de o luna s-au facut presiuni (avem mailuri doveditoare), s-a auditat activitatea noastra, au fost facute numeroase sesizari conducerii, dar nu au putut demonstra ca am fi prejudiciat firma intr-un fel. Precizez ca biroul nostru aduce venituri firmei, deci nu este o activitate paguboasa. In momentul in care au fazut ca nu ne-am dat demisiile in urma intimidarilor, am primit o instiintare interna de a preda toata activitatea colegilor din serviciul din care face parte biroul nostru. Precizez ca nu a fost emisa nici o decizie din partea conducerii centrale a companiei privind desfiintarea posturilor noastre, respectiv nu a fost motivata altfel aceasta hotarare decat "restructurarea serviciului de vanzari". Din cate m-am interesat trebuie sa existe o succesiune de etape pentru a recurge la desfiintarea propriu zisa, modificari in organigrama, motivari serioase si solide, fapte care nu s-au intamplat. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta situatie. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
mihaela217, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pe perioada preavizului hecuba hecuba Buna ziua, am urmatoarea situatie: in data de 29 aprilie am primit decizia de desfiintare a postului si concediere cu art 65. Sunt in preaviz 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Concedieri in cazul firmelor aflate in reorganizare judiciara spirelm spirelm Va supun atentiei urmatoarele: 1) O societate comerciala se afla in reorganizare judiciara, deci ii sunt aplicabile dispozitiile art. 60 alin 2 din Legea ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul cic mararadu mararadu Buna ziua, in cazul desfiintarii unui intreg departament se vor desfiinta toate posturile; 1. Am o angajata aflata in Concediul pt ingrijirea copilului. Cum ... (vezi toată discuția)