avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata (ingrijire copil)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata (ingrijire copil)

Buna ziua,

Poate ma puteti ajuta cu un sfat: este legala concedierea unei mamici aflata in concediu fara plata pentru ingrijire copil?
Mama in cauza nu indeplinea conditiile pentru a intra in cic cu indemnizatie, si deci a intrat in concediu fara plata pentru primii 2 ani dupa nastere.

Angajatorul intentioneaza sa o concedieze (nu se stie pe ce motiv)
Este legal?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 28 Ianuarie 2009
In nici un caz nu este legal sa va concedieze fara sa fiti "intrebata", cu atat mai putin cu cat va aflati in concediu, indiferent de ce tip.
@eu.ro.lex.
ma iertati de intrebare, dar: de ce nu este legal?
Este posibila concedierea si in acest caz, pe motiv de reorganizare a activitatii, a falimentului sau a desfiintarii posturilor.

Totusi in CCMN se prevede ca:
Art. 62. - (1) În afara concediului legal plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la doi ani, salariata mamă poate beneficia de încă un an concediu fără plată.
(2) Pe perioada în care salariata se află în concediul prevăzut la alin. 1, nu i se va putea desface contractul de muncă, iar în postul său nu vor putea fi angajate alte persoane, decât cu contract de muncă pe durată determinată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea la intoarcerea din concediu crestere copil ralucapetcu ralucapetcu Buna ziua, Ma aflu in concediu crestere copil pana pe data de 11.02.2011. Pe data de 28.01.2011 am depus o cerere de reincadrare ca salariat (incetarea ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul cic mararadu mararadu Buna ziua, in cazul desfiintarii unui intreg departament se vor desfiinta toate posturile; 1. Am o angajata aflata in Concediul pt ingrijirea copilului. Cum ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil cbkiki cbkiki Buna ziua as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)