avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura citare parat defunct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura citare parat defunct

Buna ziua.

Am inaintat o actiune pentru iesirea din invidiziune asupra unui teren. Suntem 5 parti (eu mostenesc una dintre parti) iar de 2 dintre acestia nu stiu nimic de mai multi ani. Exista zvonuri ca ar fi decedat, nu cunosc acest aspect deoarece nu am tinut niciodata legatura cu ei fiind vorba de o mostenire.

Toti 5 sunt trecuti cu nume si adresa pe un certificat de mostenitor deschis in 1991. Eu i-am citat pe cei de acolo la adresa din certificat.

Q: Mi se poate respinde actiunea (in 8 zile am primul termen) pe motiv ca i-am citat pe acei 2 care ar fi morti?
Cel mai recent răspuns: dedeman , utilizator 15:33, 27 Octombrie 2012
Dacă se va invoca faptul că ar fi morţi, veţi putea cere introducerea în cauză a moştenitorilor lor.


PS De-aia e bun un avocat la casa omului. Căutaţi unul prin preajmă şi angajaţi-l.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
themis, utilizator
Daca nu sunteti sigur de adresele acelea vechi de peste 20 de ani, atunci solicitati instantei sa faca adrese catre Serviciul de evidenta populatiei. Oricum este posibil sa se intoarca citatiile cu mentiunea" persoana necunoscuta la adresa " .

In cazul in care va judecati cu acele persoane si fie sunt decedate, fie nu sunt citate la adresa corecta de domiciliu, sentinta astfel pronuntata va fi foarte usor anulata de catre persoanele interesate.
Va multumesc.

De asemenea as dori sa precizez ca in afara certificatului de mostenitor (autentificat la notar in 1991) si a dovezii ca eu si cei pe care ii mostenesc au platit impozit la primarie (la zi) timp de 21 de ani, alte acte nu mai am. Mentionez ca nu exista CF pentru acest imobil.

Mai am nevoie si de alte acte pentru dovedirea proprietatii?

Multumesc
Certificatul de mostenitor nu face dovada proprietatii.

In acel certificat trebuie sa scrie cum a dobandit decedatul acel teren. Daca este mentionat un numar de act de vanzare cumparare/titlu de proprietate faceti demersuri pt obtinerea acestuia la arhivele statului sau la arhiva notariatului de stat, eventual la dosarul fiscal de la primarie.
In certificat nu este precizat decat ca decedatul a "mostenit de la parintii sai prin buna si dreapta folosinta". Ceva de genul. Nu este precizat nimic altceva. Am contactat notarul (la fostul notariat de stat) care mi-a spus ca la dosar nu se mai afla nicun titlu de proprietate.

O sa ma duc la primarie sa vad in ce baza s-a deschis rolul fiscal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
dedeman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor 1987 a.constantin a.constantin In certificatul de mostenitor efectuat in 1987 sunt precizate bunuri imobile: \"Una casa din prefabricate, {...} pe terenul {...}\". Conform noilor legi in ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog, daca se poate, un sfat la urmatoarea problema ... Dan Soare Dan Soare Buna ziua, va rog, daca se poate, un sfat la urmatoarea problema cu care ma confrunt: mama mea a cumparat un teren in anul 1946, a achitat pretul, fiind ... (vezi toată discuția)