avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Import produse Anglia si Germania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Import produse Anglia si Germania

Buna ziua,

Doresc sa inregistrez o societate prin care sa fac import din doua tari. In primul rand doresc sa import haine pentru copii si bebelusi din Anglia dar doresc sa stiu daca prin aceasi firma pot importa in paralel din Germania utilaje agricole, mai exact mini tractoare. Pot importa si vinde ambele game de produse prin aceasi firma ? Daca da cum pot face? Ce cod CAEN ar fi mai recomandat ca si activitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Hannahmilal , utilizator 16:33, 13 Iulie 2021
Puteti sa infiintati o societate comerciala cu raspundere limitata pe care va trebui sa o inregistrati in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Puteti sa va stabiliti un obiect de activitate principal si mai multe secundare pe care trebuie sa le autorizati pentru desfasurare. Pentru alegerea codurilor activitatilor care reprezinta interes pentru dumneavoastra studiati codul CAEN si acolo veti gasi codurile activitatilor. Formati-va o opinie, alegeti cateva activitati si reveniti in forum pentru eventuale precizari.
Multumesc mult pentru raspuns,

Am studiat lista de coduri CAEN dar nu pot alege foarte clar , ceea ce am considerat eu bun ar fi:
4661 Comerţ cu ridicata al maşinilor agricole, echipamentelor şi furniturilor
4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet

4791 Pentu activitatea de comert cu haine de copii care se va efectua printr-un magazin online, am cercetat activitatea altor firme care vand aceleasi produse online si multe merg pe acest cod. Nu stiu cat de corect este.

In schimb pentru utilajele agricole si piese pentru ele nu am gasit decat unul singur , la categoria cu "ridicata" , cu amanuntul nu am gasit pentru utilaje agricole, doar autoturisme. Ceea ce vreau sa le includ si pe ele ca piese si accesorii, pe langa piese pentru utilajele agricole vandute.

Multumesc
Imi poate da cineva cateva detalii, va rog.
Pentru a putea lucra, toți conducătorii auto din Regatul Unit vor avea nevoie de un Certificat de Competență Profesională (CPC). În timp ce conduc pe teritoriul Uniunii Europene, conducătorii auto vor trebui să aibă la ei cardul de calificare CPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot vinde cu codul caen 4791? bran-andrei-dumitru bran-andrei-dumitru Ce pot vinde cu codul CAEN 4791, mai trebuie adaucate alte coduri CAEN pentru a vinde prin intermediul internetului tot ce cuprinde produse alimentare si ... (vezi toată discuția)
Import utilaje second hand anita10 anita10 Care ar fi codul CAEN potrivit pentru activitatea de comercializare din import de masini si utilaje agricole folosite pentru un srl? Ce declaratii se depun , ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pfa la ii Roxie Roxie Am un PFA cu un singur cod caen si doresc sa mai adaug coduri caen care sa imi permita sa comercializez atat la targuri/festivaluri cat si online ceea ce ... (vezi toată discuția)