avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim? diferentieri studii superioare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim? diferentieri studii superioare?

Buna seara,

Stie cineva cat este in momentul de fata salariul minim pe economie? Si daca (mai) sunt diferentieri la acest salariu pentru cei cu studii superioare sau fara? Este acelasi pentru toata lumea? Va rog si actul normativ care reglementeaza asta: legea muncii, art. lit. etc.
Se aplica inca HG 1225/2011 ?

Cu multumiri !
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
calin_andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: calin_andrei , utilizator 10:19, 5 Decembrie 2012
HG nr.1125/2011:
Art. 1 Incepand cu data de 1 ianuarie 2012 salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2012, reprezentand 4,13 lei/ora.

H.G. mai sus mentionat este inca in vigoare .

Coeficientii de ierarhizare sunt aplicabili numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia . in lipsa unora stfel de prevederi , angajatorul are obligatia de a acorda salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii unui post.
Multumesc ptr. raspuns. Stie oare cineva de cand nu mai exista diferentieri pentru diferitele studii in ceea ce priveste salariul minim ? Vad ca si actul normativ precedent, respectiv HG 1193/2010 nu facea diferentieri, doar prevedea o valoare mai mica a salariul minim ...
De la 01.01.2011 deoarece nu mai exista CCMN , astfel incat anagjatorii care nu aveau incheiat la nivel de unitate ccm urmau sa le fie incidente aceste reglementari ...
Inca o data, multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pentru angajat studii superioare Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog frumos, cine poate sa-mi precizeze, si eventual cu trimitere catre actele normative, cat a fost salariul minim obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Salar minim colega3 colega3 in contractul de munca am trecut 670 lei salar brut. este corect? cat e salarul minim pe ec?(mediu privat) (vezi toată discuția)
Salariu minm brut in 2012 dumilor dumilor Buna ziua. Potrivit Hotararii Guvernului nr. 1.225 din 2011, pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, publicat in ... (vezi toată discuția)