avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prietena la ananghie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prietena la ananghie

Buna seara!
Am o prietena care in urma cu doi ani a divortat, divortul fiind intentat de sot dupa plecarea ei, deoarece sotul ei, fiind sofer de TIR, era mai mereu plecat, iar ea ramanea cu parintii lui, cu care nu se prea intelegea. Desi ea a incercat sa-l convinga se se mute, sa schimbe jobul etc, pana la urma a renuntat si plecat definitiv. Sentinta le atribuie custodie comuna asupra copilului, minora de 5 ani avand domiciliul la mama. Cu program de vizita, vacante, pensie alimentara.
Pe parcursul procesului de divort, el a inaintat si o ordonanta presedentiala pentru obtinerea custodiei, dar a pierdut, cu cheltuieli de judecata. Motivele erau oricum puerile gen:,, fata avea pofta de cartofi prajiti si ea nu-i facea, ii dadea ciorba :stunned: "
Au trecut vreo doi ani, ea credea ca s-a linistiti, venea, lua fata, o aducea, pana ieri cand a primit o noua citatie referitor la ,,situatie juridica minor". Motive: fata e bolnava mereu, are bubite pe corp, mama o lasa cu straini in casa, isi doreste sa stea cu tatal, veniturile bunicilor + veniturile lui sunt mult mai mari decat ale mamei etc.
1. Avand in vedere ca el vine de doua ori pe luna acasa din cursa, poate cere custodia motivand ca fata va sta cu bunicii?
2. Daca el a dus-o la vreun psiholog, care afirma nu stiu ce, se poate contesta parerea acestuia?
3. Ce sanse are tatal cu o astfel de actiune si daca fetita poate fi intrebata la cine doreste sa stea la 5 ani?
Scuze ca m-am intins, dar mi-e tare mila de ea, nu are o situatie materiala stralucita, dar vrea sa lupte pentru fetita ei....:sorry:
Atata timp cat fostul sot inca este sofer de tir si in consecinta nu poate petrece timp cu copilul in nici-un caz instanta nu va putea lua o hotarare in care sa ii acorde custodie unica. Copilul trebuie sa stea cu unul dintre parinti si in nici-un caz doar cu bunicii paterni (tatal fiind permanent in curse).
Din ceea ce spuneti, referitor la motivarea actiunii de custodie unica, parerea mea este ca Prietena dvs. nu are de ca sa isi faca griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul nu mai vrea să stea cu tatăl biologic și a plecat la mama mea, iar el face mult scandal din acest motiv. ce șanse sunt să rămână la bunici? Meryy Meryy În primul rând buna seara tuturor,vin și eu cu o problema un pic mai delicată.cu multi ani in urma eram cu fostul soț și într-o perioadă proastă am ... (vezi toată discuția)
Audiere minor in varsta de 5 ani??? marap marap Buna ziua! Este posibila si practicabila incuviintarea audierii unei minore de 5 ani? Este vorba de o actiune de exercitare a autoritatii parintesti a tatalui, ... (vezi toată discuția)
Imi pot pierde fetita? AdelinaNitu AdelinaNitu Buna, In primul rand pot spune ca sunt foarte certata cu sotul meu si am o fetita in varsta de 3 ani, pe care o cresc aproape singura, datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)