avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... majorare pesie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

majorare pesie alimentara

ce reprezinta cererea rogatorie ? ce se solicita prin aceasta cerere ? prin neprezentarea partilor la proces acesta s-a suspendat , tot o data trebuiau depuse la dosar inscrisuri traduse din lb. italiana . daca acestea se depun dupa suspendarea dosarului mai au valoare?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:21, 28 Octombrie 2012
Se depune intai cerere de repunere pe rol si apoi depuneti ce acte doriti.
Cerere de comisie rogatorie- Comisia rogatorie internationala in materie civila este actul prin care o autoritate judiciara dintr-un stat mandateaza o autoritate judiciara din alt stat sa indeplineasca, in locul si in numele sau, un act judiciar intr-un caz determinat.
(2) Misiunile diplomatice sau consulare pot efectua comisii rogatorii conform cerintelor statului unde acestea urmeaza a fi realizate.
(3) Comisia rogatorie poate fi ceruta pentru a permite partilor sa obtina mijloace de proba care sunt destinate unei proceduri in curs sau viitoare.

Art. 15 - Obiectul
Comisia rogatorie permite: audieri de martori sau alte persoane implicate, obtinerea de documente, efectuarea de expertize, realizarea unei anchete sau procurarea unor alte acte ori informatii necesare pentru solutionarea unui caz determinat.
La cererea partilor sau din oficiu, autoritatile judiciare romane pot sa solicite efectuarea unei comisii rogatorii in strainatate.

(2) Autoritatile judiciare romane trimit cererea de comisie rogatorie Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Cererea de comisie rogatorie contine urmatoarele mentiuni:
a) autoritatea solicitanta;
b) autoritatea solicitata;
c) identitatea si adresa partilor;
d) obiectul cauzei, cu un scurt rezumat al faptelor;
e) obiectul comisiei rogatorii;
f) numele si adresa persoanelor care urmeaza a fi audiate prin comisie rogatorie;
g) intrebarile care urmeaza a fi puse sau faptele in legatura cu care vor fi puse intrebari;
h) documentele de examinat;
i) precizarea imprejurarii daca depozitia se ia sub juramant sau numai prin afirmatii;
j) alte solicitari speciale.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala an madrid JENNYD JENNYD am un divort an romania si avocatul meu a cerut sa fac o ancheta sociala la domiciliul meu din madrid asi dori sa stiu unde trebuie sa merg ,aici an madrid si ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor, venituri din spania laur2013 laur2013 Bună ziua, În ce condiții se poate mari pensia de intretinere, dacă fosta soție mai are un copil dintr.o altă relație? Cine poate solicita ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie internationala kiti00 kiti00 Buna ziua! Va expun urmatoarea situatie de fapt care a dus la formularea mea catre o instanta de judecata(judecatorie) a unei cereri de constituire comisie ... (vezi toată discuția)