avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternitate dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternitate dupa CCC

Buna ziua.
Voi termina CCC1 pe 30 Dec.2012. Pe 31 Dec. voi intra in concediu de maternitate urmand sa nasc alt copil pe la sfarsitul lui Ian. 2013. Din pacate contractul meu de munca e pe perioada determinata pana la data de 14 Apr.2013 iar cei de la personal mi-au dat de inteles ca nu se mai poate prelungi si nici contract pe perioada nedeterminata nu au de gand sa-mi faca.
Tinand cont ca concediul de maternitate este de 126 de zile iar eu voi mai avea contract doar pe 105 zile, cum ar trebui sa procedez? Sa cer intrarea in CCC2 inainte de a-mi expira contractul de munca? Sau cum ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:00, 27 Octombrie 2012
1. CIM pe perioada determinata va inceta de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat indiferent ca in acel moment sunteti in concediu de maternitate sau in concediu crestere copil (CCC).

2. - Daca efectuati tot concediul de maternitate, la data incetarii CIM aveti doua posibilitati:
a) sa va inregistrati la Agentia de Somaj unde veti depune in continuare certificatele de concediu de maternitate si vi le va plati si apoi sa intrati in CCC;
b) sa depuneti certificatele de concediu de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va plati.
- Eu va recomand varianta a).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe per determinata expira in timpul concediului post-natal Mariandreeea Mariandreeea Buna ziua! La jumatatea lui ianuarie expira contractul meu de munca. Eu nasc la jumatatea lui decembrie. Cand expira contractul de munca voi fi, practic, in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie meciumari meciumari buna ziu am si eu o intrebare si tot odat o nelamurire momentan lucrez si decurand am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani la actualul loc de munca am un ... (vezi toată discuția)
Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)