avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cale de atac impotriva unei hotarari pronuntate de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cale de atac impotriva unei hotarari pronuntate de sectia de contencios administrativ a tribunalului

Am si eu o nelamurire, o hotarare emisa de Tribunal, pe sectia contencios administrativ, poate fi atacata cu apel la Curtea de apel competenta, si cu recurs la Inalta Curte de Casatie, sau poate fi atacata direct cu recurs la Curtea de apel, fara a putea ajunge la Inalta Curte ? Va rog sa ma lamuriti. Multumesc!:">
Cel mai recent răspuns: raluca_st , utilizator 18:01, 29 Octombrie 2012
cu recurs, la CURTEA DE APEL.
recursul il veti depune la Tribual, respectiv la instanta a carei sentinta se ataca...!
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
bogdan31, utilizator
Ar fi fost foarte bine dacă aţi fi precizat obiectul litigiului, întrucât calea de atac nu se stabileşte în funcţie de secţia instanţei care a pronunţat hotărârea. În materia contenciosului administrativ hotărârile pronunţate de instanţele de fond sunt definitive, deci susceptibile de a fi atacate numai cu recurs.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Obiectul litgiului este anulare decizie de destituire din Politie,pe legea funtionarilor publici.Deci nu mai pot ajunge la Inalta Curte?
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
raluca_st, utilizator
Înseamnă că, în privinţa instanţei competente şi în privinţa căii de atac, în speţă sunt aplicabile dispoziţiile art. 10, alin. (2) şi cele ale art. 20, alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, dispoziţii pe care le puteţi citi mai jos. Hotărârea pronunţată de tribunal poate fi atacată cu recurs iar instanţa care are competenţa sa judece recursul este curtea de apel. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu mai puteţi "ajunge", ca să vă citez pe dvs.
Art. 10
Instanţa competentă

.....................................
(2) Recursul împotriva sentinţelor pronunţate de tribunalele administrativ-fiscale se judecă de secţiile de contencios administrativ şi fiscal ale curţilor de apel, iar recursul împotriva sentinţelor pronunţate de secţiile de contencios administrativ şi fiscal ale curţilor de apel se judecă de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dacă prin lege organică specială nu se prevede altfel.

Art. 20
Recursul

(1) Hotărârea pronunţată în primă instanţă poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.
.....................................
Va multumesc frumos pentru informatiile oferite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs sau hotărâre definitiva? GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna seara! Am și eu următoarea nelămurire: am depus pe rolul Tribunalului București, secția contencios o acțiune prin care am solicitat anularea unor ... (vezi toată discuția)
Fondul cauzei la curtea de apel. mai exista apel ? Adrian_Gorj Adrian_Gorj Buna seara ! Am o mica nelamurire in ce priveste exercitarea acestei cai de atac in urmatoare situatie : Cererile cu valoare de peste 1.000.000 Ron, sunt ... (vezi toată discuția)
Sesizarea instantei de contencios adm.-teritorialitate elena20a elena20a Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este instanta competenta teritorial in cazul unei sesizari a instantei de contencios? (vezi toată discuția)