avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Poem pentru prieteni
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Poem pentru prieteni


Poem pentru prieteni - Jorge Luis Borges

Prietene, nu pot să-ţi ofer soluţii pentru toate problemele vieţii, nu am răspunsuri pentru orice îndoială şi temere, dar pot să te ascult şi să particip la zbuciumul tău.
Nu pot să schimb trecutul şi nici viitorul tău, dar pot să-ţi descopăr frumuseţea de a trăi în prezent. Nu pot să te opresc să nu te împiedici, dar pot să îţi ofer mâna, să te ajut să te ridici.
Bucuriile, victoriile şi succesele tale, nu sunt ale mele, dar sunt foarte bucuros când te văd fericit.
Nu judec deciziile pe care le iei în viaţă, mă limitez să te susţin, stimulându-te şi ajutându-te, dacă îmi vei cere.
Nu pot să-ţi fixez limitele activităţii tale, dar îţi ofer şansa necesară pentru a spera mai mult.
Nu pot evita să suferi când o durere îţi rupe sufletul, dar pot fi alături de tine şi pot suferi împreună cu tine.
Nu pot să-ţi spun cine eşti şi nici cine ar trebui să fii ?pot numai să te iubesc aşa cum eşti şi să fiu prietenul tău.
Îţi mulţumesc că exişti !


[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:02, 3 Noiembrie 2012
=D>=D> pt dvs @nicolaie, foarte frumos.

Alaturat am gasit acest clip, care mi-a placut de asemenea

[ link extern ]

Stii ce esti? - Rumi

[ link extern ]

Esti un manuscris al unei scrisori divine,
Esti oglinda care reflecta o fata zeiasca.
Acest univers nu este in afara ta.
Priveste in tine;
tot ceea ce vrei sa fii
Esti.

Asculta secretul din profunzimea
versurilor...
Si lasa-l sa te duca unde vrea...
Nu uita de sfatul meu
Si nu abandona aceasta cheie.

Am terminat cu munca si
Am renuntat la toate.
Acum sciu poezie.
Gandul meu, inima mea, viata mea
Ii apartin Lui.
Toate aceste trei cuvinte
Le-am cuprins intr-unul singur:
IUBIRE

Indragostitii au religia lor.
Singurul lor crez este Iubirea.
...VINE O VREME...

[ link extern ]

Vine o vreme cand realizezi ca tot ce ai trait au fost doar iluzii...realizezi ca ai pus sufletul in palma unor oameni care nu au stiut sa il pretuiasca...iar tot ce au facut a fost sa il arda, putin cate putin. Si totusi mergi mai departe de fiecare data pe drumul vietii...un drum pe care trebuie sa il strabati pana la capat...un drum cu multe denivelari, dar nu depinde de tine unde este acel capat.Tot ce trebuie sa faci este sa il urmezi pas cu pas.Uneori poate din neatentie te impiedici si cazi, dar te ridici, chiar daca fiecare cazatura doare, iti speli cicatricile cu lacrimi sperand ca de acum incolo drumul va fi drept. Dar oare va fi? Tu stii bine ca nu, dar iti impui sa crezi asta, cum altfel vei merge mai departe? Incerci sa intelegi de ce oamenii pe care ii iubesti cel mai mult te dezamagesc cumplit...de ce iti confunda bunatatea cu naivitatea, de ce iti vad greselile, dar nu si partea buna? De ce unii intineaza iubirea transformand-o in sclavie? De ce se cred indreptatiti sa fure viata celor ce se ofera lor cu toata fiinta?...Nimeni nu are putere asupra nimanui de pe pamant...toti suntem egali...toti avem un suflet...Nu sunt perfecta si nici nu pretind a fi, am greselile mele, poate...sau mai degraba cu siguranta am ranit oameni, dar niciodata voit. Am invatat sa raspund raului cu bine si cel mai important pentru mine este ca am invatat sa iert, sa nu port pica nimanui, oricat de mult m-ar fi facut sa sufar..un singur lucru nu pot face...nu pot uita...Vine o vreme cand iti dai seama ca fiecare bucurie sau zambet tine pret de o clipa...ca tot ce dai e gratis, iar ce primesti are un pret...Realizezi ca iubirea este puntea pe care se plimba durerea, dar te incapatanezi sa mergi pe ea. Aproape ca nu mai este ceva care sa te sperie, devii imun la suferinta si tot ceea ce iti ramane de facut este sa iti tii sufletul strans in palma, sa-ti protejezi farama de lumina, apoi...sa ridici ochii spre cer...stii bine ca de acolo vine IUBIREA, IERTAREA, JUDECATA, PUTEREA de a merge mai departe...
O dupa-miaza frumoasa, iar tot ce este bun si frumos sa se rasfranga asupra ta si a celor dragi tie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intra aici cu sufletul si esti mai acasa ca oriunde... justitiarul3 justitiarul3 Daca iubesti poezia, daca esti fascinat de frumusetea cuvantului... nu sta pe ganduri, scrie, scrie asa cum stii tu, incepe cu putin si mai ales nu-ti fie ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2010: da mai departe / pay it forward Talk Partners Talk Partners Am vazut acum cativa ani un film genial, cu Kevin Spacey, Helen Hunt si Haley Joel Osment care se numea Pay It Forward, adica \"Da Mai Departe\" Pentru cei ... (vezi toată discuția)
Regretele din viata noastra ContSters223567 ContSters223567 Cu siguranta fiecare dintre noi am avut in viata noastra momente de cumpana, in care ne-am intrebat daca am procedat bine intr-o anumita situatie si \"cum ar ... (vezi toată discuția)