Am fost angajat la cerere ca pedagog pe data de 01.05.1974 si am lucrat pana la data de 01.09.1978, cand am fost transferat conf. art. 11 lit. A din Legea 1/1970 si incadrat ca maistru-instructor, functie pe care o am si in prezent.
La stabilirea grilei de salarizare, in mod eronat (cf. L 63/2011, art. 3, punctul A.5.), nu mi s-a inclus perioada de 4 ani si 4 luni in timpul careia am desfasurat activitatea de pedagog .
Cui trebuie sa ma adresez sa-mi intru in drepturi? Imi pot recupera banii pierduti?
Multumesc.
In acest sens, puteti promova o actiune in justitie impotriva angajatorului ... daca este din sectorul bugetar puteti promova o actiune si in contencios administrativ, astfel:
Legea nr.554/2004, art. 1 (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitimi şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
..
Daca suntetoi din sectorul privat, atunci promovati actiunea la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Actiune
Roman85
Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)