avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul vechime in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul vechime in invatamant

Buna ziua,

Am fost angajat la cerere ca pedagog pe data de 01.05.1974 si am lucrat pana la data de 01.09.1978, cand am fost transferat conf. art. 11 lit. A din Legea 1/1970 si incadrat ca maistru-instructor, functie pe care o am si in prezent.
La stabilirea grilei de salarizare, in mod eronat (cf. L 63/2011, art. 3, punctul A.5.), nu mi s-a inclus perioada de 4 ani si 4 luni in timpul careia am desfasurat activitatea de pedagog .

Cui trebuie sa ma adresez sa-mi intru in drepturi? Imi pot recupera banii pierduti?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 5 Noiembrie 2012
Trebuia sa contestati decizia de stabilire a salariului ...
Am facut contestatie si nu mi s-a raspuns in timp de 30 zile calendaristice, timpul legal. Ce ar trebui sa fac in continuare?
Sunt si alte cai legale de a-mi recupera drepturile salariale de care am fost prejudiciat?

MULTUMESC
In acest sens, puteti promova o actiune in justitie impotriva angajatorului ... daca este din sectorul bugetar puteti promova o actiune si in contencios administrativ, astfel:

Legea nr.554/2004, art. 1 (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitimi şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
..

Daca suntetoi din sectorul privat, atunci promovati actiunea la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Multumesc pentru raspuns ! As dori daca se poate, a alta solutie daca exista intr-un timp mai scurt si mai putin costisitoare.

Alte discuții în legătură

Petiții mery50 mery50 Primăria sector 6, nu răspunde la petiție. Pot să merg în contencios judiciar? (vezi toată discuția)
Refuzul functionarului public de a pune in executare o hotarare definitiva legalmgm legalmgm Buna ziua, Va rog sa-mi indicati procedura si temeiul legal pentru a cere in instanta (penal ? conencios ?) sanctionarea unui primar de sector care de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)