avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... petiții
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

petiții

Primăria sector 6, nu răspunde la petiție. Pot să merg în contencios judiciar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 11 Noiembrie 2015
Daca termenul de raspuns a fost epuizat, desigur, puteti merge in contencios administrativ. Solicitati ajutorul unui avocat.
Succes!
Potrivit Legii nr.554/2004:
art. 1: Subiectele de sesizare a instantei
(1)Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.
....

In speta, puteti actiona Primaria in judecata pentru nesolutionarea in termenul legal a unei cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare raspuns petitie annabela annabela OG 27/2002 nu cuprinde reglementari cu privire la contestarea in instanta a raspunsului oferit la o petitie de catre o institutie publica. Daca raspunsul este ... (vezi toată discuția)
Nu primesc raspuns de la primarie !! DUNIC DUNIC Va rog frumos sa ma indrumati, asupra caii de urmat. Am adresat o cerere Primariei si aceasta nu imi raspunde. Cum se procedeaza si care este suportul ... (vezi toată discuția)
Petitie termen raspuns StefaniaEmerson StefaniaEmerson As dori sa va intreb in cat timp angajatii de la stat sunt obligati sa raspunda la o petitie formulata de un cetatean? Daca nu au chef sa raspunda, ce se ... (vezi toată discuția)