avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tarif lunar pentru utilizare masina personala interes ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tarif lunar pentru utilizare masina personala interes de serviciu

Buna ziua,

As dori sa va intreb daca aveti exemple de tarif lunar platit de o firma pentru un angajat care isi foloseste masina in interes personal. Va rog sa imi dati si detalii despre masina daca se poate- marca eventual pentru a sti la ce sa ma raportez.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 10:44, 3 Septembrie 2013
Masina personala nu poate fi utilizata in interes de serviciu decat daca exista un contract de comodat sau inchiriere, incheiat intre societate si salariat.

Banuiesc ca aici :
...pentru un angajat care isi foloseste masina in interes personal.

ati avut intentia sa scrieti in interes de serviciu.

Tarif lunar nu va putem pune la dispozitie. In mod obligatoriu se intocmesc foaie de parcurs si ordin de deplasare. Se inscriu in acestea ruta, nr. km parcursi, se vizeaza atat ordinul de deplasare cat si foaia de parcurs la beneficiari. Calculati costurile in functie de consumul masinii.

TVA-ul aferent combustibilului nu se poate deduce decat daca sunt intocmite documentele mentionate mai sus.
reinvii acest topic, incercand sa gasesc o solutie la urmatorul scenariu:
In cazul in care as folosi masina personala in interes de servici in mod sporadic (2-3 deplasari pe luna), care ar fi modalitatea corecta de decontare?
Contabilitatea imi spune ca mi se poate deconta combustibilul, si alte servicii de intretinere/reparatie, pe baza de factura, insa nu imi poate da un cuantum al sumei care se poate deconta.
Pe de alta parte acum cativa ani am citit un articol conform caruia intr-o asemenea situatie se poate deconta 1.2*costul combustibilului (acel 20% reprezentand restul cheltulielilor, uzura si intretinerea masinii)

Poate cineva sa ma sfatuiasca cum se poate regla aceasta situatie, astfel incat sa pot folosi masina intr-un regim normal (adica fara sa duc "bani de acasa") si sa imi recuperez costurile de intretinere fara a fi nevoie sa prezint documente justificative?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasari in interes de serviciu cu masina personala-cum se deconteaza? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Apelez la Dvs. toti cei care utilizati forumul Avocatnet.ro pentru a ma ajuta intr-o problema legata de transportul in interes de servici cu ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli combustibil lenareg lenareg Cum este corect o societate sa-si contabilizeze cheltuiala cu combustibilul facuta de administratorii salariati? -pe cheltuieli cu deductibilitate 50% , ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs Dragomir Magda Dragomir Magda Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara. Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)