avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate cheltuieli combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate cheltuieli combustibil

Cum este corect o societate sa-si contabilizeze cheltuiala cu combustibilul facuta de administratorii salariati?
-pe cheltuieli cu deductibilitate 50% , combustibil si tva
sau pe ch de deplasare ch fiind in intregime deductibila , cu ordin deplas.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:14, 8 Martie 2013
Depinde de natura cheltuielii respective. Daca aceasta este justificata cu ordin de deplasare vizat de catre partenerii de afaceri este deductibila integral. Daca masina este folosita si in scop personal de catre administrator, este mai bine ca aceasta sa fie inregistrata pe cheltuieli deductibile in proportie de 50%. Este valabil si pentru TVA.
cheltuielile cu combustibilul sunt facute de administratorii salariati pentru deplasare in interes de servici la banca ,finante ,neg. contracte si nu stiu daca fiind salariati nu trebuie ordin de deplasare pt decontarea acestor ch .
Daca se deduce 50% trebuie foi de parcurs?
Se poate intocmi foaie zilnica de parcurs a autovehiculului respectiv. Si in acest caz cheltuielile vor fi deductibile. Dar daca este un consum care depaseste limita, sunteti constienta ca organele de control vor trece aceste cheltuieli pe nedeductibile si vor calcula penalitati. Dvs. sunteti cea mai in masura sa apreciati daca deplasarile administratorului se fac numai in scopul si pentru beneficiul firmei sau si in scop personal. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs pentru masina folosita de administrator Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Este obligatorie foaia de parcurs pentru masina folosita de administrator? pentru deplasarile in interes de serviciu, la clienti, da ii fac foaie ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate combustibil ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea situatie:o firma de transport are automobile cu care merge in tara dupa soferi sau sa verifice camioanele;la banca,posta,finante,etc. ... (vezi toată discuția)