avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... alcoolul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

alcoolul

Buna ziua.
Cand o persoana are darul alcool-ului si isi da luna de luna pensia toata, sa platesca datoria acumulata la carciuma si in casa nu mai da nimic, ce e de facut?
La alcool nu vrea sa renunte si sunt sigur ca daca nu ar mai avea bani, aia nu ii mai da nimic <as putea sa ii avertizez, ca incepand cu ziua de azi de ex. nu va mai avea bani si sa nu ii mai dea nimic>
Ma gandesc la o cale legala prin care alt membru din familie, sa ii poata ridica pensia si sa foloseasca banii in scopuri utile in casa.
Va rog sa imi spuneti ce solutii sunt in aces caz.
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
BULANCEA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:02, 29 Octombrie 2012
Fara acordul persoanei nu-i puteti ridica pensia. Daca nu are discernamant, puteti incerca punerea lui sub interdictie si daca ii deveniti tutore, ii puteti administra veniturile.
Mai aveti varianta sa-l actionati in judecata pt ca instanta sa-l oblige sa participe la cheltuieli cu o suma lunara, ii puteti pune apoi poprire pe pensie prin intermediul unui executor.
Dar cea mai buna varianta imi pare a fi.. evacuarea lui din locuinta. Cine e ? Ce relatie de familie aveti cu persoana si care e statulul locuintei ?
Este socrul meu dar, nu locuim impreuna. El locuieste cu soacra mea<sotia lui>, cu mama lui si cu un baiat al lor (major). Soacra are pensie cateva zaci de lei, bunica circa 400lei, socrul 700lei si cumnatul munceste pe unde gaseste.
Nu vad o solutie buna sa il evacueze. Cred ca ar fi o solutie mai buna sa ii devina fiul tutore insa, nu stiu cum ar putea sa procedeze!
Ca si procedura, se depune cerere de punere sub interdictie la instanta de care apartin cu domiciliul.
Tutore ii poate deveni doar daca socrul nu are discernamant. Ca bea pana nu mai stie de el, nu inseamna ca nu are discernamant ( pe trezie).
Cand nu e beat cateva ore pe zi, este lucid.
Daca mai aveti alta idee? Va rog frumos...
Daca singura problema nu e ca bea, ci ca nu da bani in casa, cel interesat ( sotia) sa se adreseze instantei pt a-l obliga sa contribuie la cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate unul din soti sa vanda o proprietate fara acordul celuilalt? alexbl alexbl Parintii mei detin si locuiesc intr-o casa la tara, amandoi fiind proprietari. In urma cu 3 ani tata a dobandit prin mostenire un apartament in oras ... (vezi toată discuția)
Proprietar in fapt al unui imobil... cum pot sa devin si proprietar in drept ? Gil1973 Gil1973 Revin la o problema ce ma framanta de mai mult timp si asupra careia nu prea am fost lamurit pe acest forum (acum 2 ani) in speranta ca noile coduri imi ... (vezi toată discuția)
Ajutor !- drepturile noii sotii ale socrului Amalia21 Amalia21 Acum 3 ani de zile a murit soacra mea , iar socrul la nici 4 luni de zile de la moartea dansei si-a gasit alta consoarta . Socrul meu are si probleme cu ... (vezi toată discuția)