avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor !- drepturile noii sotii ale socrului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor !- drepturile noii sotii ale socrului

Acum 3 ani de zile a murit soacra mea , iar socrul la nici 4 luni de zile de la moartea dansei si-a gasit alta consoarta . Socrul meu are si probleme cu alcoolul , iar cand bea in exces ii apar si problemele psihice adica tulburari de comportament pe fondul consumului de alcool . Pana acum 1 luna de zile au stat in concubinaj fara acte , iar acea femeie nu si-a facut mutatia in satul in care sta socrul meu , iar acum mergand la primaria de care apartine satul respectiv am aflat ca s-a insurat .
Eu cu sotul meu am dori sa aflam :
1) La cati ani dupa casatoria civila are acea femeie dreptul acolo ?
2) Ce se poate face in vederea desfacerii acelei casatorii ?
Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 12:10, 1 Iunie 2013
Sotia are un drept de mostenire ( in cota de 1/4) din bunurile proprii ale sotului. Daca socrul d-voastra are probleme psihice, puteti solicita punerea sa sub interdictie.
Daca casa in care locuieste sau alte bunuri au fost dobandite in timpul casatoriei cu soacra d-voastra, va sugerez sa dezbateti la notar succesiunea dupa defuncta, astfel sotul d-voastra devine coproprietar cu tatal sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua menționez urmatoarele : sunt insurat, am 2 copii si locuiesc cu mama in aceeasi ... AnghelSandr AnghelSandr Buna ziua ! Sunt insurat cu 2 copi , si locuiesc cu mama in aceeasi casa ( camere separate ) ., tatal este decedat de mult timp , ( mama in varsta de 70 și cv ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu uzufrut viager nedelcu81 nedelcu81 Buna ziua,am si eu o intrebare ,soacra mea intetioneaza sa-i treaca apartamentul sotului meu cu contr.vanz-cump cu uzufrut viager ,sotul meu mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Divort nicu20 nicu20 buna ziua,avem o problema acasa,si sper sa gasesc ajutorul la dvs.problema e in urmatorul fel.sunt probleme cu tata,mai vine beat si face scandal,vrea sa o ... (vezi toată discuția)