avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Angajament plata datorie ramasa, 60% eu, 40% ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Angajament plata datorie ramasa, 60% eu, 40% departamentul de recuperari

Buna ziua!

In urma unei datorii acumulate la o oarecare firma de creditare, am fost contactata de departamentul de recuperari al firmei respective care mi-a propus urmatoarea varianta ca eu sa imi achit datoria: eu acopar, in maximum 10 zile lucratoare 60% din suma totala X, ramanand ca dumnealor sa acopere restul de 40%.

Dat fiind ca doresc sa achit aceasta datorie, m-am angajat sa fac plata in intervalul stabilit. Am cerut un document care sa imi garanteze ca in momentul in care efectuez plata, datoria a fost achitata (sa nu ma trezesc ca peste alte 2 saptamani mi se pretind si cei 40% pe care ii acopera dep. recuperari).

Dumnealor insa mi-au spus ca nu imi pot elibera un astfel de document inainte ca eu sa efectuez plata, dar ca nu trebuie sa-mi fac griji, intrucat in momentul in care ei inregistreaza plata, dosarul meu este inchis si colaborarea incheiata. Mi-ar putea elibera eventual, la cerere, o hartie dar abia dupa ce am achitat suma in cauza.

Intrebarea mea este - este aceasta procedura una obisnuita? Pot plati si apoi sa stau fara grija, deoarece datoria mea este achitata, desi noi nu avem niciun angajament scris cum ca dumnealor vor acoperi o parte din suma dupa ce eu achit partea mea? Datoria exista, nu mi-au dat vreun cont in care sa platesc, ci voi plati in contul pe care l-am deschis cand am facut creditul, pe numele meu etc, deci toata povestea este "legit".

In speranta ca m-am facut inteleasa,

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Male , utilizator 18:34, 29 Octombrie 2012
1) Interesati-va daca datoria nu este prescrisa (o factura se prescrie la mai mult de trei ani de la data scadentei). In caz ca e prescrisa nu mai sunteti obligat (legal) sa platiti nimic. In cazul in care platiti si 1 ron prescrierea se anuleaza.
2) In caz ca nu e prescrisa cereti sa vi se garanteze (in scris) ca dupa plata a x% de catre dvs. ati terminat cu ei. Nu de alta dar e cam ciudata propunerea (mai ales ca platesc ei,....). Eu nu as da nici un ban fara o garantie din partea lor. Eventual daca va puteti duce la biroul lor, le aratati banii si in momentul in care dati banii sa va dea chitanta si o hartie care sa ateste ca ati terminat cu datoria.
Firma respectiva nu are sucursala in orasul in care sunt eu, dar au diversi agenti pe la magazine mari de electrocasnice, unde ofera si creditare. Voi incerca acolo, poate pot sa imi dea dumnealor in numele firmei (dupa ce vor fi discutat cu aceasta), o notificare scrisa.

Va multumesc!
Vedeti sa nu fie o teapa, sa va ceara sa faceti o plata ca sa intrerupeti curgerea prescriptiei. Cand ati facut ultima plata?
Ma tem ca buba am facut-o, deoarece am mai efectuat o plata acum cateva luni. Insa, prescrisa sau nu, as vrea sa platesc aceasta datorie, sa nu ma mai bantuie.

Intrebarea mea ramane - si dumnealor iar mi-au zis azi ca nu imi pot da o instiintare din care sa reiasa cele de mai sus (eu platesc suma de, dupa ce am platit-o se sterge restul) - daca platesc cum m-am angajat, pot sa fiu sigura ca dosarul meu se va inchide, chiar daca ei nu mi-au dat in scris?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contactata de banca dupa 4 ani .... pacurariu maria pacurariu maria Am fost contactata de o banca unde am avut un credit si unde imi mai ramasese foarte putin de plata....ultima plata efectuata de mine,zic ei a fost pe 15 ... (vezi toată discuția)
Termen prescris raoul26 raoul26 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns referitor la actiunile de prescriere? Nu am gasit foarte multe detalii despre asta pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita Cristi_Xulescu Cristi_Xulescu In martie 2007 am luat un credit cu buletinul in valoare de 10.000 euro. Cand am solicitat creditul, a ramas ca mama mea sa plateasca lunar rata la banca ... (vezi toată discuția)