avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de ajutor

Buna ziua. In cererea pentru majorarea pensiei de intretinere pt fiica mea am solicitat ca la calculul pensiei sa fie luate in considerare toate veniturile nete cu caracter periodic si de continuitate obtinute de parat (incluzand salariu, stimulente, bonusuri, comisioane, prime cu caracter de continuitate,, prima de concediu etc.), paratul fiind functionar public.Termenul va fi in curand si intrucat nu mi-am putut permite angajarea unui avocat, va rog mult sa ma ajutati cu trimiteri la doctrina si jurisprudenta care ar putea sa sprijine solicitarea mea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: diana1313 , utilizator 20:46, 28 Ianuarie 2009
In stabilirea cuantumului pensiei de intretinere minor se iau in calcul veniturile nete cu caracter permanent. Instanta va solicita adeverinta cu veniturile nete pe ultimele sase luni. Sumele cu destinatie speciala nu vor fi luate in calcul la stabilirea pensiei de intretinere. De regula, stimulentele se acorda in functie de anumite criterii, criterii care intr-o luna pot fi atinse sau nu, nu pot fi incluse la venituri permanente. Bonusurile... depinde de destinatia lor (daca sunt pentru plata chiriei, haine sau alimente, etc.) pot fi usor incadrate in venituri cu destinatie speciala care iarasi nu sunt luate in calcul. Dividendele, norma de hrana, prima de concediu nu sunt venituri cu caracter permanent, nu se iau in calcul.
daca stimulentele s-au luat in ultimele 6 luni asta nu inseamna ca au caracter permanent? stimulentele sunt luate in cosniderare pt acordarea creditelor si la calculul indemnizatiei pt cresterea copilului. nu sunt considerate castiguri in munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelesul corect al expresiei "1/6 din veniturile nete şi permanente cu caracter de continuitate" AdrianSA AdrianSA Buna ziua, Care este intelesul corect al expresiei ,,1/6 din veniturile nete şi permanente cu caracter de continuitate\'\' pentru pensia de intretinere a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara a minorului lili_73 lili_73 Sumele primite de conducatorii auto pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare in tara sau strainatate in interesul serviciului, se iau in calcul ... (vezi toată discuția)
La pensia alimentara cristioanabac12 cristioanabac12 nu se calculeaza norma de hrana si sporurile care nu sunt permanente,de ce? pe ce baza legislativa?multumesc mult! (vezi toată discuția)