avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Un angajat mi-a adus concediu medical de pe data de 15 octombrie pana pe 25 octombrie 2012. eu am voie sa il dau afara in aceasta perioada, avand in vedere ca el avea demisia semnata cu data de 17 octombrie 2012?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 30 Octombrie 2012
Demisia este cu preaviz sau fara?
vindictive a scris:

Demisia este cu preaviz sau fara?


Daca e cu preaviz, angajatorul poate renunta la preaviz. Preavizul din demisie e un "ajutor" acordat angajatorului, la care el poate renunta. Cum pe de alta parte , in caz de concediere, preavizul este un drept al angajatului, la care acesta poate renunta.
Asadar mai ramane problema cu demisie in timpul CM.
deci.....se poate sau nu sa ii inchei contractul de munca?
@folette

1. In primul rand v-am intrebat ce scrie pe cererea de demisie: cu preaviz sau fara.
Daca demisia era cu preaviz, iar in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat (in cazul dvs. de un CM), termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
Daca demisia era fara preaviz sau angajatorul renunta la preaviz inainte de data de 25.10 contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
2. In al doilea rand nu aveti cum sa-l "dati afara" din moment ce v-a inaintat demisia. Demisia nu este o concediere.
3. In al treilea rand, concediul medical s-a terminat si nu mai puteti opera o incetare cu data de 17.10 acum. Nu fara a risca o amenda din partea inspectorilor ITM.
Mariralu a scris:

... Cum pe de alta parte , in caz de concediere, preavizul este un drept al angajatului, la care acesta poate renunta.
...



Si cum ramane cu art.38 C.mun.?

@ folette
Nu aveti cum sa-l dati afara .....concediul medical a suspendat perioada de preaviz , care se va relua dupa terminarea acestuia.

Alte discuții în legătură

Preaviz mai mic de 20 de zile lucratoare Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, un angajat poate cere incetarea contractului de munca cu un preaviz mai mic de 20 de zile in cazul in care si angajatorul este de accord? ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tenteamaria tenteamaria ce se intampla daca imi dau demisia fara a respecta preavizul? (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)