avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

ce se intampla daca imi dau demisia fara a respecta preavizul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 28 Martie 2013
1. Nerespectarea de catre salariat a termenului de preaviz reprezinta abatere disciplinara, care justifica sanctionarea sa disciplinara, inclusiv prin desfacerea contractului de munca

2. Concedierea disciplinara nu este obligatorie , angajatorul putand incheia c.i.m. cu art.81 alin.7 C.mun. fie prin renuntarea la efectuarea preavizului ,fie la terminarea perioadei de preaviz ... perioada de preaviz figurand cu absente nemotivate.
dar in situatia in care eu ca si angajat din motive medicale nu mai pot munci, iar angajatorul nu vrea sa accepte incetarea contractului de munca cu acordul partilor?
]
Este acelasi lucru , daca va dati demisia ... cu observatia ca perioada concediului medical suspenda preavizul daca este luat pe perioada preavizului ...

art.81 alin.6 C.mun.
In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei romservinvest romservinvest Bună dimineaţa, Vă rog frumos să mă sfătuiţi cum se face încetarea contractului individual de muncă în cazul unui angajat care şi-a dat ... (vezi toată discuția)