avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal

1.cand un proces verbal intocmit de politie este autentic?
2.daca in procesul verbal trebuie sa apara obligatoriu numele agentului constatator
numele persoanei invinuite,CNP,ADRESA DE DOMICILIU
numele martorului desemnat de politie(martor asistent),CNP,adresa de domiciliu
si martorul care afost de fata cand s-a intocmit procesul verbal de catre agentul
constatator
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:13, 30 Octombrie 2012
ART. 16 Ordonanta Guvernului 2/2001
(1) Procesul-verbal de constatare a contravenÑiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituÑia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaÑia şi locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contravenÑionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancÑionează contravenÑia; indicarea societăÑii de asigurări, în situaÑia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaÑie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul
de exercitare a caii de atac şi organul la care se depune plângerea


ART. 17 O.G. 2/2001
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal.
Nulitatea se constata şi din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)
Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)
Rubrica instiintare de plata incompleta mariusmarius7wd mariusmarius7wd Buna seara, Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele ... (vezi toată discuția)