Buna ziua, vreau sa deschid o firma cu sediul social si punct de lucru intr-un spatiu comercial la parterul unui bloc de locuinte. Va rog sa-mi spuneti daca am nevoie de acordul vecinilor directi pentru acest lucru si legea in care este mentionat acest lucru. Mentionez ca spatiul comercial are aceasta destinatie din constructia blocului.
Va multumesc.
Acel vecin nici nu vrea sa stea de vorba cu mine sa vada ce am de gand sa fac, am fost la el la usa intr-o zi, pentru semnatura, pentru renovarea spatiului respectiv (am nevoie de autorizatie de constructie ptr taierea unui gol de usa), mi-a raspuns sotia dumnealui cu care am vorbit omeneste i-am explicat ce vreau sa fac i-am aratat autorizatiile obtinute pana acum si i-am spus ca nu mai imi trebuie decat semnatura sotului (am semnaturile de la ceilalti vecini directi) si mi-a cerut nr de tel sa ma sune cand vine sotul, sa vin sa-mi semneze. Am asteptat 4-5 zile, am vazut ca nu ma suna, ma duc iar la usa, imi raspunde sotul, si n-am apucat sa-i spun mare lucru, ca a inceput sa urle ca el nu semneaza nimic, ca o sa-l pacalesc si yo cum au facut aia cu mansarda, (eu nici nu stiu care e treaba cu mansarda), sa ma faca nesimtit, mi-a zis sa ma duc la mine in bloc sa fac acolo nu la el in bolc etc, mi-a inchis usa in nas. Ideea e ca daca nu reusesc sa obtin semnatura saptamana asta o sa ma adresez unui avocat pentru al actiona in instanta. Dar procesul stiu ca va dura poate si un an, de aceea pana se termina procesul as vrea sa renovez fara sa dau acel gol de usa si astfel nu mai am nevoie de autorizatie de constructie, si sa deschid acolo ceva mai mic. Din aceasta cauza vreau sa stiu sigur sigur daca am nevoie de acordul lui ptr punct de lucru.
Multumesc.
Am citit legea 61/1991 si se refera la ordinea si linistea publica, l-as fi inteles daca mi-ar fi spus ca il voi deranja si i-as fi spus omului ca voi izola fonic in asa fel incat sa nu-l deranjez. Nu sunt absurd nici mie nu mi-ar conveni sa stea cineva sub mine si sa ma deranjeze toata ziua galagia de la vecin. Referitor la legea respectiva se pune in aplicare in momentul cand voi deschide acolo si se va dovedi ca nu am izolat suficient si se aude galagie de la mine, ceea ce nu va fi cazul. Nu mi se pare normal sa mi se puna niste piedici doar ca s-ar putea sa incalc o lege, din moment ce pana la acest moment nu am deranjat niciodata vecinii.