avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua!As dori sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj in conditiile in care incapand cu anul 2006 am fost asistent personal pana in martie 2011 cand am intrat in concediu crestere copil pana la 2 ani.Mentionez ca era asistent personal cu contract de munca pe perioada determinata de 1 an(in fiecare an se reinnoia);si in baza caror legi(daca este cazul) .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:37, 30 Octombrie 2012
CCC-ul dvs se va termina in luna februarie 2013.
In momentul in care ati intrat in CCC, contractul dvs de munca ca si asistent personal a fost suspendat.In aceasta perioada de 2 ani CIM-ul dvs a incetat de drept la expirarea perioadei de 1 an , pentru care a fost incheiat.Pentru a beneficia de indemnizatai de somaj trebuia ca in termen de 12 luni de la incetarea de drept a CIM sa depuneti dosarul la Agentia de somaj.
Verificati in CIM care este perioada pentru care s-a incheiat, poate inca va aflati in termen.:)
1. Mergeti la Agentia de Somaj cu decizia de incetare a contractului individual de munca si va inregistrati pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj dupa ce se termina CCC.

2. Daca CIM a incetat de mai mult de 12 luni nu va mai puteti inregistra la Agentia de Somaj, deci nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj dupa ce se termina CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate si ccc pt salariata pe perioada determinata carmen1986 carmen1986 Buna ziua! In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului luizaghica luizaghica buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor ... (vezi toată discuția)
Ccc edyflo edyflo daca gasesc de lucru inainte de terminarea celor 2 ani de CCC pot beneficia de indemnizatia de 500 lei/ luna pana la terminarea celor 2 ani ? mentionez ca am ... (vezi toată discuția)