avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul contributii salariale in cazul cumulului cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul contributii salariale in cazul cumulului cu pensia

Buna ziua!
Avem un salariat care incepand din aceasta luna cumuleaza pensia cu venitul din salariu.Ce contributii i se alculeaza la salariu?I se calculeaza aceleasi contributii ca la un salariat obisnuit?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:20, 2 Decembrie 2012
Buna ziua,

Pentru angajatul salariat si pensionar se retin aceleasi contributii ca si la orice salariat, mai putin insa somaj unitate si angajat, si respectiv contributia unitatii la fondul de garantare creante salariale, 0.25%.
Stiti si baza legala?Va intreb pt ca peste tot am gasit despre somaj ,ca nu se retine si nu se plateste dar nimic despre fondul de garantare.
Multumesc!
In cazul pensionarilor care se angajaza cu C.I.M. nu se platesc contributiile pentru somaj, dar se plateste fondul pentru garantarea salariilor.
Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 18.
(1) În sistemul asigurãrilor pentru şomaj sunt asigurate, în condiţiile prezentei legi, persoanele fizice, denumite în continuare asiguraţi.

(2) Asiguraţii pot fi:
a) cetãţenii români care sunt încadraţi în muncã sau realizeazã venituri în România, în condiţiile legii, cu excepţia persoanelor care au calitatea de pensionari;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie - salar, contributii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Contributiile unui pensionar care cumuleaza pensia cu salariul, sunt aceleasi ca la orice angajat obisnuit? Daca exista diferente, care sunt ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 4 ore / pensie de invaliditate SimonaVucea SimonaVucea Buna ziua, pt un angajat cu 4 ore, care are si pensie de invaliditate grad 3, I se retine contributia la somaj? In acest caz este scutit de impozit, si ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 Cum se procedeaza in cazul angajarii unui pensionar iesit la pensie in conditii normale ? Vreau sa stiu daca am voie sa-l angajez daca pe decizia de ... (vezi toată discuția)