avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale inregistrare contracte din chirie teren pe persoana ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

inregistrare contracte din chirie teren pe persoana fizica - impozit pe profit

Buna seara,

Am urmatorul caz; 2 propietari al unui teren intravilan in jud. Tulcea pe care isi desfasoara activitatea diverse persoane fizice autorizate si diverse societati, iar noi trebuie sa incheiem contracte de inchiriere in decembrie anul curent pentru anul viitor. Intrebarea e unde inregistram aceste contracte (unde platim impozitul pe profit) daca ambii propietari locuiesc in Bucuresti dar in sectoare diferite iar unul detine 60%, celalalt 40% din teren.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:30, 1 Noiembrie 2012
Contractele de inchiriere se inregistreaza la administratia financiara de care apartine terenul, in jud. Tulcea, nu la administratia unde isi au domiciliul proprietarii.
Multumesc de raspuns, dar acolo mi-au zis ca unde isi are domiciliul propietarul.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
xyz10092010, utilizator
Cititi va rog si acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

Veti depune declaratiile la organul fiscal ANAF unde aveti domiciliul.
Fiecare proprietar va completa si depune declaratia 220 (insotita de o copie a contractului de inchiriere) corespunzator cotei care ii revine din proprietate.


Dvs realizati venituri din cedarea folosintei bunurilor si datorati catre bugetul de stat impozit pe venit, conform prevederilor codului fiscal art.61,62, 63 :
[ link extern ]

Instructiuni de completare a declaratiei:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
carmen01011958, moderator
si contractele pe care le incheiem intre noi (propietarii) si cei care folosesc spatiul unde le inregistram?
La administratia financiara - directia de finante-de care apartineti(unde aveti domiciliul). Se inregistreaza odata cu depunerea declaratiei 220.

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament ContSters208396 ContSters208396 Doresc sa inchiriez apartament in Bucuresti cu 2500 Ron /luna, prin cotract, ce taxe va trebui sa platesc , la administratia financiara (vezi toată discuția)
Decizie de impunere pt pfa danm123 danm123 Buna ziua, Am un PFA cu sediul profesional in Bucuresti iar adresa din buletin este din alt judet. Domicilul fiscal al PFA este in Bucuresti (am depus forma ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat trebuie sa fie semnat de ambii proprietari nokita nokita Buna ziua, In primul rand va urez Craciun fericit si mult succes in tot ce intreprindeti! Sunt un nou utilizator al forumului dvs. pe care il gasesc foarte ... (vezi toată discuția)