avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare dupa cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare dupa cadastru

avem cadastru realizat in 2004.am fost sa intreb de intabulare si mi s_a spus ca acel cadastru nu mai este valabil ca trebuie sa platesc un alt cadastru si apoi sa cer intabulare.cum sa procedez in acest caz:hm:
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 15:37, 11 Noiembrie 2012
Fata de cadastrul facut in 2004 s a modificat ceva in structura imobilului sau in actele de dobandire? Documentatia cadastrala este intocmita de un expert cadastral autorizat?
Daca in documentatia respectiva erau incluse operatiunile de alipire / dezmembrare, atunci valabilitatea era de un an.
Nu s-a modificat nimic,dar nu mi se pare corect sa schimb cadastru doar pentru ca s-ar fi schimbat modalitatea de masurare.Documentatia a fost realizata de expert cadastrist.Ce valabilitate ar trebui sa aiba sa-mi pot face intabularea?
In anul 2004 documentatia cadastrala nu iesea intabulata. Proprietarul avea obligatia de a merge la cartea funciara sa isi intabuleze imobilul. Cadastristul ii inmana documentatia cu numarul cadastral si proprietarul mergea cu documentatia cadastrala si actele ce au stat la baza cadastrului la cartea funciara pentru a le intabula. Daca intre timp nu a intervenit nici o modificare ( in sensul ca proprietarul proprietarii sunt in viata), si acum, dupa 8 ani este tot obligatia dvs de a va intabula imobilul, fara a face un nou cadastru.
Unde ar trebui sa merg daca la cartea funciara mi-a respins documentatia?Cum pot intabula ?

Alte discuții în legătură

Dezmembrare pe orizontala pompagiu pompagiu Care ar fi pasii legali pentru separarea pe orizontala a unui imobil,in speta parterul unei vile +curtea din fata afernta, dezmembrat din vila P+1+M ? (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)
Partajare pamant lorelena1306 lorelena1306 Buna ziua, Am un teren de 5000mp pe care doresc sa-l impart in bucati de 500mp si apoi sa-l vand. Ce etape sunt necesare pentru acest demers? Multumesc (vezi toată discuția)