avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare pe orizontala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare pe orizontala

Care ar fi pasii legali pentru separarea pe orizontala a unui imobil,in speta parterul unei vile +curtea din fata afernta, dezmembrat din vila P+1+M ?
Cel mai recent răspuns: pompagiu , utilizator 19:03, 9 Ianuarie 2011
daca sunteti mai multi proprietari actiune avand ca obiect iesire din indiviziune si se stabileste prin expertiza. daca se solicita dezmembrare administrativa atunci trebuie sa mergeti la primarie depuneti dosar, se efectueaza o expertiza etc.
In primul rand si obligatoriu trebuie să ai cadastru şi intabulare la întregul imobil.
Apoi, contactezi un cadastrist, care va măsura şi va depune la oficiul de cadastru competent documentaţia de dezlipire. Această documentaţie va conţine (în mare) schiţele cu întregul imobil initial si cu cele care vor reiesi din dezmembrare (în câte parti vreţi ), extrasul de carte funciară de informare, copii simple ale actelor de proprietate (nu copii legalizate, nu originale).
Oficiul de cadastru, dacă masurătorile sunt corecte, va aviza documentaţia şi fiecare parte dezmembrata din imobil va primi un nou număr cadastral.
Cu un exemplar original al documentaţiei de dezmembrare (veţi primi 2 exemplare originale de la cadastrist, ambele avizate de oficiul de cadastru), actele de proprietate asupra imobilului, în original, certificatul fiscal, (din 2009 se cere si certificatul de urbanism) şi buletinul/cartea de identitate, mergeţi la un notar, pentru a încheia actul de dezmembrare.
Notarul trebuie să solicite un extras de carte funciară pentru autentificare de la biroul de carte funciară, extras pe care îl va primi în 48 de ore (40lei/imobil), sau 24 ore în regim de urgenţă (200 lei/imobil).

Notarul depune actul de dezlipire la oficiul de cadastru, care, în termen de aproximativ 2 săptămâni, emite încheierea de intabulare prin care se atestă dezmembrarea imobilului vostru în mai multe proprietăţi.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
=D> Este necesara o noua intabulare a imobilului nou rezultat,sau este valabila incheierea de intabulare de la notar? In cartea funciara voi apare ca proprietar al unui singur imobil ,compus din 1 apartament+ restul casei, sau proprietar a doua imobile de sine statatoare,purtatoare de impozite? Care ar fi problemele ce ar putea apare in cazul unei vinzari,donatii s.a.m.d.?
Sint unic proprietar si vreau sa vind parterul vilei construita de mine,intabulata,fara nici o grevare de sarcini pe cf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Anulare tranzactie Statescu Statescu Buna ziua! Dupa decesul tatalui meu raman 3 mostenitori :mama mea, fratele meu si eu. La momentul intocmirii certificatului de mostenitor eu am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot nota in cartea funciara sau ce alta forma ... anadeleanu anadeleanu Buna ziua, Cum pot nota in Cartea Funciara sau ce alta forma de publicitate pot folosi pentru a face ca un contract de cumparare a unei uscatorii cu un trust ... (vezi toată discuția)