avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada mica de proba in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada mica de proba in timpul somajului

Buna seara!


As dori sa stiu daca ,in condiitiile in care eu sunt in somaj si am gasit oarecum un loc de munca, exista vreun risc sa lucrez 2-3 zile in proba fara contract pentru a vedea daca este ok jobul.Exista posibilitatea unei amenzi sau suspendarea somajului?
As mai dori sa stiu daca acest angajator m-ar lua din somaj daca este obligat sa faca contract pe 8 ore perioada nedeterminata sau poate face si contract part time.




Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:20, 2 Noiembrie 2012
Munca la negru este sanctionata cu amenda contraventionala de catre ITM , atat in dauna angajatorului , cat si in dauna angajatului.

art.260 c.mun.:
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
......
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....

Se poate incheia orice tip de contract .. cu norma intreaga sau cu timp partial , pe durata determinata sau nedeterminata.
Angajatorul sa nu-i zica "perioada de proba" ci sa-i zica "examen sau testare in vederea angajarii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare perioada determinata din somaj Gabrielle2 Gabrielle2 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt de doua luni in somaj (avand dreptul la 12 luni) si mi s-a propus o oferta de angajare pe perioadă ... (vezi toată discuția)
Munca la negru JaredNor JaredNor Buna ziua. As dori sa stiu ce penalizari exista pentru un angajat ce munceste la negru mai bine de 2 3 ani ( sau stiu eu.. 10 ? ), el neavand un venit sigur pe ... (vezi toată discuția)
Itm ce sactiunii da cu munca la negru ContSters205948 ContSters205948 DACA un angajat sta 15 zile la negru si apoi semneaza contractul de munca si reclama angajatorul dupa ce isi da DEMISIA.CE sactiunii poate risca angajatorul ... (vezi toată discuția)